El grup municipal d'ERC a les Preses demana un projecte que defineixi de manera clara el traçat de la variant Olot-Bracons.

ERC ho reclama al Departament de Territori i Sostenibilitat, al qual exigeix que posi els recursos necessaris per presentar un projecte que defineixi clarament aquest traçat de la carretera. També, exigeix que sigui un projecte sostenible i afegeix que ha d'estar adequat a les necessitats dels municipis implicats, a més de consensuat amb les parts implicades.

Per aconseguir-ho, els republicans s'ofereixen als veïns i a l'equip de govern «per tal de treballar conjuntament en la comissió aprovada en el passat ple». Expliquen que la comissió ha de posar les bases del projecte de mínims, «que creiem que s'ha de negociar».

ERC exposa que la proposta deriva del ple del 27 de juliol del 2016. Recorden que les tres mocions presentades a la sessió coincidien en els trets fonamentals. Això no obstant, acusen l'equip de govern de CiU de portar el ple a una situació crispada i tensa perquè consideren que estan exempts del lideratge del projecte de les rotondes per a la travessa de la C-152, al seu pas per la localitat.

Esquerra acusa CiU de tics manipuladors i mancats de coherència, de portar el debat a una deriva absurda i de presentar una moció per causa de la pressió veïnal.