Tres xefs amb estrella Michelin de les comarques gironines seran els artífexs del sopar solidari que la Fundació Oncolliga Girona ha organitzat pel proper 21 de setembre al Mas Marroch (Vilablareix), en el marc dels actes de celebració del vintè aniversari de l'entitat.

Quim Casellas (Restaurant Casamar de Llafranc), Marc Gascons (Restaurant Tinars de Llagostera) i Jordi Roca (El Celler de Can Roca de Girona) elaboraran, respectivament, el primer plat, el segon i les postres del que s'ha batejat amb el nom de «Sopar de les Consciències».

A més, el restaurant d'El Celler de Can Roca (actualment, segon millor restaurant del món) s'encarregarà de servir l'aperitiu. La fundació compleix vint anys de treball per ajudar el malalt de càncer i els seus familiars durant el procés de la malaltia.

La iniciativa ha estat possible gràcies a la implicació dels germans Roca, responsables de l'espai Mas Marroch, i dels cuiners que s'han implicat en l'esdeveniment. El sopar costarà 100 euros i, de manera íntegra, es destinaran als diferents serveis de la fundació, que van des del suport psicològic, el drenatge limfàtic, el servei de fisioteràpia a domicili, el préstec temporal de material tècnic (cadira de rodes, caminadors, crosses, llits articulats, cadires de dutxa o grua, entre d'altres), el banc de perruques, l'escola de la veu o la llar residència.

El sopar és el preludi de les terceres jornades «Girona nova Cultura de la Salut», que del 23 al 25 de setembre ompliran el Barri Vell de la ciutat de tallers, conferències i xerrades que tindran el concepte de «consciència» com a eix vertebrador.

Aquestes jornades van néixer el 2013 com a plataforma per donar a conèixer les eines i els camins que poden ajudar a gestionar les emocions per gaudir d'una vida més saludable.

Concretament, les jornades «Girona, nova Cultura de la Salut» pretenen exaltar valors com «l'amor, l'amistat, la generositat, el coratge, l'espiritualitat, el sentit de l'humor, etc.».

Per posar-ho en pràctica, s'han programat un seguit de conferències i activitats a càrrec de professors i catedràtics universitaris, entitats i professionals sanitaris, entre d'altres. Segons explica Oncolliga a la seva pàgina web, «de la mà de prestigiosos professionals de diferents àmbits del saber, coneixerem maneres d'entendre la consciència, algunes d'ancestrals i d'altres més pròpies del segle XXI. Aquesta serà la tercera edició de les jornades.