El Departament de Territori ha engegat el projecte per ampliar el tram de la carretera GI-633 que va de Medinyà a Sant Jordi Desvalls. El projecte consisteix a ampliar els sis primers quilòmetres a partir del trencant amb la N-II.

Actualment la carretera és de dos sentits i té una amplada d'entre 6 i 7 metres. El projecte que preveu el Govern consisteix en mantenir els dos carrils de tres metres i mig i fer-hi vorals a banda i banda d'un metre cadascun.

La GI-633 és una carretera conflictiva. Estreta i sense marges, en els últims anys ha estat escenari de diversos accidents, alguns d'ells amb víctimes mortals, com els que hi va haver el febrer i desembre de 2010.

El pas de camions per aquesta via també ha estat font de nombrosos sinistres com ara xocs frontals i vehicles embarrancats als marges. En aquest sentit, l'objectiu, segons Territori, és «millorar les prestacions de la carretera i afavorir la seguretat i la comoditat en la conducció».

Per aquest motiu, ha decidit licitar la redacció del projecte constructiu corresponent, que definirà les obres necessàries per portar a terme l'ampliació.

En aquest projecte també es definirà el tractament específic de travesseres urbanes i interseccions, elements de drenatge, senyalització i tanques de seguretat. Per a l'execució d'aquesta obra el Departament calcula una inversió d'entre 4,5 i 5 milions d'euros.

Per altra banda, Territori també ha iniciat un projecte per fer una nova rotonda a l'entrada del terme municipal de Vilablareix. L'obra consistirà en la construcció del giratori a l'inici de la travessera urbana de Vilablareix (venint en direcció Aiguaviva) i un ramal de connexió amb la rotonda existent entre els carrers Perelló, Francesc Macià i Jaume I. Per portar a terme aquesta última construcció també s'aixecarà un nou pont sobre la riera d'en Vinyes, que connectarà les dues rotondes sense haver d'entrar al nucli urbà.

L'objectiu del projecte és «ordenar els moviments en aquest tram», ja que el fet de col·locar una nova rotonda a l'entrada del poble que comuniqui amb una de les ja existents evitarà que molts vehicles entrin al municipi per anar a la part nova. Territori calcula per aquesta obra un pressupost d'1,5 milions d'euros.

Actualment, el Departament ha licitat la redacció del projecte que concretarà les característiques tècniques de l'actuació, que inclourà elements de drenatge, senyalització i enllumenat de la rotonda i el ramal de connexió.