Entre palmeres de foc i de diables enfollits, Romeo i Julieta mostraran una vegada més l'amor impossible a la plaça de Braus d'Olot. La tragedia amorosa adaptada per Miquel Fluvià serà l'espectacle central del Correfoc, el dissabte dia 10 de a 2/4 d'11 de la nit.

L'escenificació serà possible -segons va explicar Josep Berga (regidor de Festes)- pel buit que ha deixat en la programació de festes la supressió del Correbou de les Festes del Tura. L'espectacle taurí va sortir de la programació després d'una consulta popular feta entre l'1 i el 7 de juny.

Sobre la substitució, Josep Berga va precisar: «No és un espectacle alternatiu, només l'alliberació de l'espai ha permès que es pugui fer a la plaça».

El correfoc sortirà de la plaça Capdenmàs, pujarà pel carrer Macarnau girarà a l'entrada del cementiri i entrarà a la plaça de Braus per darrere.

Ahir, a l'acte de presentació de les novetats de la programació, els membres de l'entitat organitzadora del Correfoc (Pim, pam, pum, foc) van mostrar-se satisfets per la nova ubicació de l'espectacle. Van valorar que durant molt de temps havien culminat el correfoc a la plaça de Sant Miquel, una mica a la perifèria de la festa i que, en canvi, la plaça de braus els situa al mig de les festes.

No serà l'única utilització de la plaça per la festa. El cercle també acollirà una demostració amb motiu del vintè aniversari de la presència dels Mossos d'Esquadra. Els Mossos faran demostracions durant tot el matí del divendres, dia nou.

Activitats familiars

Durant tots els dies de la Festa, la plaça del Puig del Roser, al peu dels murs de la plaça de braus, acollirà espectacles i activitats infantils i familiars. Els actes de la tarda i del capvespre destinats a gent molt jove o una mica passada d'anys tindran lloc al Puig del Roser. L'espai tindrà el nom de Carica-tura. La idea és que el Puig del Roser esdevingui un lloc de referència per al public familiar i infantil. «Que la gent sàpiga que si s'aproxima aquí trobarà activitat», va explicar Jordi Serrat (director de les Festes del Tura). Serrat va assenyalar que de la mateixa manera que la gent es dirigeix a la plaça Major per saber quin grup actuarà, el Puig del Roser serà on la gent trobarà els tallers, el circ, els concerts i el que s'hi estigui fent.

Per tal d'evitar les assolellades o la indesitjada pluja de setembre, hi muntaran una carpa prou grossa que ha de ser capaç de donar acollida a actes tan multitudinaris com la cercavila infantil i el concert que la segueix. El divendres, dia 9 de setembre a 2/4 de 6 de la tarda, la cercavila infantil comptarà amb el gegant Clam, la banda Almogàver, els bastoners i grallers d'Olot, la Principal d'Olot i la xaranga l'Esclafit. La música de les bandes comptarà amb el suport de la mainada que, disfressada d'elements de la xaranga, dóna força a la cercavila. Sortiran de l'Hospici, passaran pel carrer Antoni Llopis, la plaça Mercat i pujaran pel carrer Sant Rafel en direcció al Puig del Roser. Durant tots els dies hi hauran tallers de confecció de capgrossos, de percussió i de percussió corporal.

Tavi Algueró va presentar la construcció de capgrossos. «En una hora i mitja, els participants han de construir un capgròs». va dir. Per fer-lo, els participants comptaran amb les seves indicacions i el suport dels adults presents. Al final, d'una caixa de cartró n'haurà de sortir un capgròs similar als de la faràndula.

Algueró també va presentar els gots de les festes. Els han dissenyat els alumnes de l'Escola Municipal d'Expressió Marina Faja (14 anys) i Guillem Toneu (13 anys) i com a tema tenen la diversitat sexual. El lema del got és Estimar és una festa.

El programa de les festes es començarà a repartir el 23 d'agost.