La primera edició del Bus de la Festa ha resultat un èxit. Fins i tot abans que s'acabi tot el programa, perquè encara falta la Festa Major de Ger, els organitzadors del Consell Comarcal estan decidits a repetir l'experiència l'any que ve. En aquesta primera edició, 80 joves de tota la comarca han expedit el carnet que dóna dret a agafar el bus per anar als pobles de la festa major i tornar a casa de matinada amb seguretat.

El programa l'ha posat en marxa aquest estiu l'Oficina Jove de la Cerdanya, en la qual hi ha l'Ajuntament de Puigcerdà, el Consell Comarcal i la Generalitat.

L'objectiu del pla és que els joves de 16 a 30 anys tinguin un transport públic gratuït les nits joves de les festes majors més concorregudes.

Així s'aconsegueix, d'una banda, que els joves que tenen carnet de conduir no agafin el seu vehicle si tenen previst consumir alcohol i, de l'altra, que els més petits que encara no tenen el carnet també puguin desplaçar-se. El Bus de la Festa té dues línies, una que va per la Solana i una altra per l'Obaga, fent la volta a tota la comarca.