El Consell Comarcal del Pla de l'Estany ha aprovat d'establir els preus públics per al servei de recollida de gossos abandonats i perduts gestionat des de la gossera comarcal.

D'aquesta manera, s'estableix que la identificació, col·locació del microxip i la donada d'alta al registre general d'animals de companyia tindrà un preu de 35 euros. La desparasitació, per la seva banda, tindrà un preu públic de 25 euros mentre que l'adopció s'ha fixat en 180 euros. Al seu torn, s'ha establert en 200 euros el preu de la cessió -si el gos reuneix totes les condicions com ara els xips i les vacunes-, mentre que la cessió -en cas que el gos no reuneixi totes les condicions- s'ha fixat en una quantitat de 380 euros.

La recollida d'animals domèstics abandonats i perduts a la via pública és un servei que ofereix el Consell Comarcal del Pla de l'Estany per delegació dels ajuntaments de la comarca. La prestació del servei es regula per la normativa de protecció dels animals i per la instrucció d'ús del servei comarcal de recollida i manteniment de gossos abandonats i perduts.