L´Hospital Santa Caterina de Salt ha incorporat una guàrdia presencial d´un metge pediatre 24 hores, tots els dies de l´any. En set mesos aquesta mesura ha augmentat la qualitat de l´atenció al nounat i ha incrementat en un 17% en número d´urgències pediàtriques. Del mes de gener al mes de juliol d´aquest 2016 el Servei de Pediatria ha atès 4.139 urgències, 625 més que l´any passa. El cap del servei, Francesc Bastida, ha dit que amb aquesta mesura "es reforça especialment el bloc obstètric perquè s´està molt més a prop del pacient que amb una guàrdia localitzada i es pot donar resposta immediata a problemes que puguin sorgir abans i després del part". Des que es va implantar la guàrdia pediàtrica presencial el percentatge de l´activitat urgent atesa per aquest servei ha crescut per sobre del de la resta en un 20,05%.

L´Hospital Santa Caterina de Salt va implantar fa set mesos un pediatra de guàrdia 24 hores, tots els dies de l´any. Des de llavors les urgències pediàtriques han augmentat en un 17,78%. Concretament, entre el gener i el juliol d´aquest 2016 s´han atès 4.139 casos, 625 més que l´any passat.

Gràcies a aquesta guàrdia al Servei de Pediatria s´ha millorat l´atenció al nounat. El cap d´aquest servei, Francesc Bastida, ha dit que la guàrdia permet reforçar especialment el suport al bloc obstètric, ja que així "s´està més a prop del pacient que amb una guàrdia localitzada i es pot donar resposta immediata a problemes que puguin sorgir durant i després del part".

Des que es va implantar la guàrdia pediàtrica presencial el percentatge de l´activitat urgent atesa pel servei de Pediatria ha crescut per sobre del de la resta de serveis en un 20,05%.

Les causes principals de consulta urgent són febre i problemes de tipus respiratori com ara les infeccions per VRS (virus respiratori sincipital) en lactants a l´hivern.