Uns 250 banyolins han participat aquest agost a les activitats de l'Escola Oberta d'Estiu de Banyoles, una iniciativa que en el marc del Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural ha ofert cada dijous un programa de propostes educatives i d'oci.

Amb el títol «Un estiu per conviure» la muralla ha acollit els dijous d'agost un espai de jocs i activitats obertes a tothom, amb l'objectiu d'afavorir la convivència i la cohesió social a Banyoles. Aquesta proposta, que s'ha repetit cada dijous d'agost de 17.00 h a 19.00 h, s'emmarca dins del projecte Lleure per a Tothom i el Projecte d'Intervenció Comunitària Intercultural (Projecte ICI) que l'Ajuntament de Banyoles, l'Àrea de Benestar Social del CCPE, l'Obra Social la Caixa i la Fundació Cepaim desenvolupen a la ciutat des del 2014.

Oci per a infants i famílies

La iniciativa ha aconseguit implicar per segon any consecutiu tot un grup d'entitats i associacions a l'hora de confeccionar una programació d'oci i temps lliure educatiu, saludable i atractiu per a infants de 6 a 14 anys en particular, i a famílies de Banyoles, en general.

El primer dijous es va presentar «Juguem amb l'esport», tota una mostra de jocs cooperatius i col·laboratius cosa que permet que els nois i noies poguessin experimentar a través l'esport i els poguessin incorporar a la seva vida quotidiana.

El segon dijous es va realitzar una activitat de ball i moviment que oferia classes de zumba i dansa africana, amb la col·laboració de l'actriu Tere Solà i del grup African Dance. Va haver-hi una participació de més de 100 persones.

El dijous següent es va donar continuïtat al projecte amb una activitat d'educació emocional emprant jocs i racons dirigida pels professionals del Portal. Es va partir de cinc emocions bàsiques i es van realitzar un seguit de jocs i tallers cosa que va permetre que els participants poguessin triar els diferents espais on participaven i poguessin experimentar i reflexionar sobre les pròpies emocions.

Dijous d'aquesta setmana, finalment, va concloure aquesta iniciativa d'estiu a la muralla banyolina amb una actuació-taller que partia de la percussió com a tema principal amb la col·laboració de Gàrgoles de Foc i de Tambors Senegalesos.