Un cel sense cap núvol i amb una temperatura de 34 graus no va impedir que ahir al migdia s'inaugurés el Mercat Medieval de Castell d'Aro, que ja ha complert 17 anys.

L'obertura es va fer enmig d'una gran expectació i afluència de públic de totes les edats, tot i que amb el bon temps molta gent hauria pogut preferir anar-se'n a la platja i més essent el darrer cap de setmana de vacances d'agost.

La jornada inaugural, a càrrec de l'alcalde Joan Giraut i altres regidors municipals i que es va celebrar dins del centre històric de la vila, va congregar molts turistes del país i de fora i gent del país. Unes 3.000 persones van passar pel mercat castellonenc el matí i algunes altres a la tarda, segons fonts de l'organització. Hi va haver jocs de malabars, exhibició d'aus de falconeria i altres actuacions medievals, com faquirs i altres activitats com ponis, titelles i espectacles de la companyia Drakonia.

El Mercat, que continuarà ,avui diumenge, l'organitzen, des de ja fa disset anys, les regidories de Cultura i Turisme municipals. En les edicions anteriors hi van assistir una mitjana de 9.000 persones cada any, durant els dos dies.