Vilablareix és el municipi que més recicla de les comarques gironines i el segon de tot Catalunya. El 87,25% dels residus generats per aquesta localitat del Gironès l'any 2015 es van recollir de manera selectiva, segons les dades de l'Agència de Residus de Catalunya (ARC). Només Matadepera, al Vallès Occidental, supera els resultats de Vilablareix, amb un reciclatge del 90,53%.

En l'àmbit de la demarcació de Girona, altres zones que tenen un nivell alt de recollida selectiva són pobles de l'Alt Empordà, com Terrades, Biure, Boadella i les Escaules, Darnius i Vilajuïga, amb un reciclatge que es troba entre el 80% i el 70%, segons les dades de l'ARC del 2015. A continuació se situen Celrà (al Gironès), Maçanet de Cabrenys (a l'Alt Empordà) i Sant Joan de les Abadesses (al Ripollès), que recullen de manera selectiva entre el 70% i el 65% dels residus generats.

En tots els casos, es tracta de municipis que utilitzen el sistema de recollida porta a porta. Un mètode que, com demostren les dades de l'ARC de l'any 2015, es consolida per millorar els resultats de reciclatge de les poblacions.

En canvi, les localitats de les comarques gironines que menys reciclen són Isòvol (a la Cerdanya) amb només el 9,01%, així com Sant Pere Pescador i Santa Llogaia d'Àlguema (a l'Alt Empordà) amb el 12,21% i el 13,53% respectivament. També tenen un nivell baix de recollida selectiva, que es troba al voltant del 15%, altres pobles de l'Alt Empordà i la Cerdanya, com Garriguella, Das, el Far d'Empordà i Vila-sacra i Urús.

Quilos per habitant

Pel que fa als resultats de les poblacions que generen més quilos de residus per habitant, Castelló d'Empúries és el municipi que lidera el rànquing a les comarques gironines. En concret, en aquesta localitat de l'Alt Empordà es van recollir 1.743,4 quilos de residus per habitant l'any 2015, segons les dades de l'ARC. Tot seguit se situen altres poblacions de l'Alt Empordà i del Baix Empordà, com el Port de la Selva, Pals, Palau-sator i la Jonquera, amb prop de 1.500 quilos de residus per habitant el 2015.

En canvi, els municipis de la demarcació de Girona que generen menys quilos per habitant són del Gironès. Es tracta de Celrà amb 263,6 quilos de residus per habitant l'any 2015, així com Sant Joan de Mollet i Vilablareix amb 272,6 quilos i 302,5 quilos respectivament. Tant Celrà com Vilablareix utilitzen el sistema porta a porta.