30 de agost de 2016
30.08.2016

L'agost deixa ocupacions d'entre el 85% i el 90% a la Costa Brava

El bon temps ajuda a mantenir unes xifres molt similars a les de l'estiu anterior

30.08.2016 | 09:04
L'agost deixa ocupacions d'entre el 85% i el 90% a la Costa Brava

L'agost ha deixat ocupacions d'entre el 85%-90% als hotels, càmpings i cases rurals de la Costa Brava. En general, les xifres són similars o lleugerament superiors a l'estiu del 2015. El bon temps que ha fet durant les setmanes d'agost ha contribuït a mantenir els registres. A la ciutat de Girona, també s'han omplert el 80% de les places hoteleres i a les comarques de l'interior, segons les dades de la Federació d'Hostaleria de Girona, els registres oscil·len entre el 60% de la Selva interior i el 80% de la Garrotxa. Pel que fa a les cases rurals, en alguns indrets del litoral gironí s'ha arribat pràcticament a la plena ocupació i a l'interior, de mitjana, s'ha assolit el 90%. En aquest sector, s'han millorat les xifres de l'agost passat i ja hi ha més reserves per al setembre que l'any anterior. El sector del càmping també ha viscut un bon agost (quasi amb el 90% de les places plenes) però es marca com a objectiu portar més gent la resta de mesos d'estiu.

L'agost deixa xifres que s'acosten molt a la plena ocupació a hotels, càmpings i cases rurals de la demarcació. Tot i que els millors registres s'han donat a la costa, a l'interior també hi ha hagut nivells alts d'ocupació. Segons dades de la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a la zona de l'Alt Empordà s'ha arribat al 85% i a la Costa Brava centre i sud s'ha arribat al 90%. També hi ha hagut uns nivells d'ocupació importants als hotels de la capital gironina, arribat de mitjana al 80%.

Pel que fa a d'altres zones d'interior, on hi ha hagut més afluència de visitants és a la Selva interior (amb un 60% d'ocupació de mitjana), seguida de la Cerdanya (70%), el Ripollès (70%) i, la que millors xifres ha aconseguit, és la Garrotxa amb un 80% d'ocupació. La mitjana d'estades a la demarcació s'ha situat entre els tres i quatre dies.

Fregant la plena ocupació a les cases rurals
Les cases rurals de les comarques gironines també han viscut un bon agost. Segons les dades de Turisme Rural Girona, a les cases situades a la costa s'ha arribat al 95% de mitjana i a les de turisme de muntanya i interior han fregat el 90%. Es tracta de xifres que mantenen o milloren les dades dels darrers anys.

A més, les reserves per al mes de setembre se situen al voltant del 30%, el que suposa també un augment respecte el 2015. Segons l'Associació de Turisme Rural, aquests increments s'atribueix a la consolidació de la demanda interna.

Pel que fa al perfil majoritari del client de les cases rurals acostuma a ser de tipus familiar i, majoritàriament, procedent de l'àrea urbana de Barcelona. Tanmateix, es manté el turisme estranger, sobretot de països com Bèlgica, Holanda i França, seguits d'Alemanya i Regne Unit. A nivell de l'estat espanyol, els clients més habituals provenen de Madrid i del País Valencià.

Més del 85% de les places dels càmpings ocupades
De de l'Associació de Càmpings de Girona, el president, Miquel Gotanegre, ha assegurat que l'agost ha estat un mes "bo" i que les ocupacions han superat, de mitjana, el 85%. Unes xifres molts similars a l'any passat quan, per primer cop en les darreres set temporades, hi va haver un canvi de tendència i els càmpings gironins van créixer un 3% al llarg de tot l'estiu.

Segons Gotanegra, l'agost no té més marge de creixement i, per això, creu que l'objectiu és aconseguir atraure més clients els mesos de juny, juliol i setembre. "Crec que és un error concentrar les vacances en tres setmanes a l'agost", ha manifestat el president de l'associació, que creu que per parlar de creixements cal fer èmfasi en mesos que no siguin l'agost. Tanmateix, ha assegurat que el sector està satisfets per les ocupacions de l'agost.

Pel que fa al setembre, apunta que el tipus de turista que acostumen a tenir és aquell que està de passada i no reserva prèviament. Per això, el temps serà un factor determinant per fer que aquests visitants facin estada als càmpings.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook