Els establiments de turisme rural de les comarques de Girona preveuen que aquest estiu sigui un dels millors dels darrers anys pel que fa a les dades d'ocupació. Seguint la línia dels hotels gironins (Diari de Girona publicava ahir que aquests han viscut el millor juliol des de l'inici de segle), els establiments rurals confirmen que el juliol i l'agost han tingut més ocupació que els darrers anys i que les reserves efectuades fins al moment apunten que el mateix passarà en el mes de setembre.

Segons l'estudi que l'oficina tècnica de l'Associació Turisme Rural Girona ha realitzat a partir de l'estadística a les cases associades, «després d'una lleugera recuperació generalitzada de l'ocupació del mes de juliol a totes les comarques, es constata també un cert increment en l'ocupació durant el mes d'agost, que, en general, millora els resultats dels darrers anys».

L'esmentada associació precisa així mateix que les comarques costaneres han sigut lògicament les que més ocupació han tingut a l'agost, ja que han arribat a mitjanes de l'entorn del 95%. Quant a les comarques d'interior i muntanya, les mitjanes han fregat el 90%. Segons l'estudi, «aquestes xifres mantenen o bé milloren les dades dels darrers anys».

Pel que fa a les reserves per al mes de setembre que és a punt d'iniciar-se, aquestes se situen a l'entorn del 30%, millorant també les previsions de fa un any.

Clients sobretot catalans

El perfil majoritari del client de turisme rural a les comarques de Girona és, principalment, de tipus familiar i de procedència catalana, especialment de comarques de Barcelona.

Segons l'Associació Turisme Rural Girona, «la millora en els resultats d'ocupació obtinguts es pot atribuir a la consolidació de la recuperació de la demanda interna». Això no obstant, les procedències de fora de Catalunya es mantenen respecte d'anys anteriors. L'origen principal de clients de la resta de l'estat són Madrid i el País Valencià. Pel que fa a les nacionalitats estrangeres, destaquen Bèlgica, Holanda i França, seguides d'Alemanya i el Regne Unit.