L'agost ha deixat ocupacions d'entre el 85%-90% als hotels, càmpings i cases rurals de la Costa Brava. Les xifres són similars o lleugerament superiors a l'estiu del 2015. A la ciutat de Girona, també s'han omplert el 80% de les places hoteleres i a les comarques de l'interior, segons la Federació d'Hostaleria de Girona, els registres oscil·len entre el 60% de la Selva interior i el 80% de la Garrotxa. Pel que fa a les cases rurals, tal com informava ahir Diari de Girona, en alguns indrets del litoral s'ha arribat pràcticament a la plena ocupació i a l'interior, de mitjana, s'ha assolit el 90%, xifres que col·loquen el sector a les portes del millor estiu del segle.

Segons la Federació d'Hostaleria de les comarques gironines, a la zona de l'Alt Empordà s'ha arribat al 85% i a la Costa Brava centre i sud s'ha arribat al 90%. També hi ha hagut uns nivells d'ocupació importants als hotels de la capital gironina, arribat de mitjana al 80%. Pel que fa a d'altres zones d'interior, on hi ha hagut més afluència de visitants és a la Selva interior (amb un 60% d'ocupació de mitjana), seguida de la Cerdanya (70%), el Ripollès (70%) i, la que millors xifres ha aconseguit, és la Garrotxa amb un 80% d'ocupació..

D'altra banda, des de l'Associació de Càmpings de Girona, el president, Miquel Gotanegra, ha assegurat que l'agost ha estat un mes «bo» i que les ocupacions han superat, de mitjana, el 85%. Unes xifres molts similars a l'any passat quan, per primer cop en les darreres set temporades, hi va haver un canvi de tendència i els càmpings gironins van créixer un 3% al llarg de tot l'estiu. Segons Gotanegra, l'agost no té més marge de creixement i, per això, creu que l'objectiu és aconseguir atraure més clients els mesos de juny, juliol i setembre. «Crec que és un error concentrar les vacances en tres setmanes a l'agost», ha manifestat el president de l'associació, que creu que per parlar de creixements cal fer èmfasi en mesos que no siguin l'agost. Tanmateix, va assegurar que el sector està satisfet per les ocupacions de l'agost. Pel que fa al setembre, apunta que el tipus de turista que acostumen a tenir és aquell que està de passada i no reserva prèviament. Per això, el temps serà un factor determinant per fer que aquests visitants facin estada als càmpings.

L'ocupació turística d'aquest agost a a la resta de Catalunya ha estat major en relació al mateix mes de l'any passat. Així es traspua de les dades de les diferents demarcacions que va facilitar el sector a l'Agència Catalana de Notícies. Les cases rurals de la Catalunya Central han registrat ocupacions de fins al 95%, de la mateixa manera que els allotjaments del Pirineu i la plana de Lleida, on s'ha fregat el 100% en moltes ocasions. La Costa Daurada ha superat els 2 milions de pernoctacions i a la costa de Barcelona els càmpings també han penjat el cartell de complet en molts casos..

Catalunya, autonomia líder

Catalunya va rebre en els set primers mesos de l'any més de deu milions de turistes estrangers, un 4,7% més que en el mateix període del 2015, cosa que la converteix en l'autonomia que rep més visitants internacionals.

Segons l'Enquesta de Moviments Turístics en Fronteres (Frontur) que va difondre l'INE, Espanya va rebre de gener a juliol un total de 42,4 milions de viatgers internacionals, amb un fort impuls en aquest últim mes d'estiu computat.

Darrere de Catalunya, se situen com a comunitats amb més turistes estrangers Canàries, amb 7,5 milions (un 13,2% més); i Balears, amb 7,4 milions (un 12,7% més).