31 de agost de 2016
31.08.2016
Diari de Girona

Podem Girona denuncia la tala «sistemàtica» de roures i pins centenaris

La formació acusa les administracions d'acabar amb aquests ecosistemes per afany de lucre

31.08.2016 | 00:00
Arbres talats en una imatge d'arxiu.

Podem Girona va denunciar la tala sistemàtica de roures i pins centenaris a la demarcació. La formació ha fet pública aquesta queixa en relació a una notícia de Diari de Girona en la que s'afirmava que Girona era la província de Catalunya que més bosc havia recuperat.

Podem Girona va emetre ahir un comunicat afirmant que en els últims cinc anys «hem vist com de manera sistemàtica s'han tallat roures, pins de 80 a 100 anys». Per a la formació política, les administracions han excusat aquestes accions emparant-se «en la neteja dels boscos, per tal de prevenir incendis i altres justificacions més. Ens deien que no hi havia cap afany de lucre, que la fusta de pi no val res... Si us plau, no ens enganyin!» demana.

En aquest sentit, Podem Girona també fa referència a un paràgraf de l'article en el qual s'informa de la subhasta rècord de tres milions d'euros que la Generalitat va aconseguir mitjançant la subhasta de fusta provinent dels boscos públics. En relació a això, Podem Girona va ressaltar: «han tret de benefici uns 3 milions d'euros; i ens preguntem si han anat a pagar el dèficit de l'educació o de la sanitat».

El partit posa de manifest que «dia rere dia hem vist passar tones i tones de fusta en camions», i es pregunten: «Creuen que pot comparar la riquesa que significa una massa arbòria d'arbres de 100 anys i d'una alçada de 18 metres amb els beneficis que pot donar una plantació d'arbres de tan sols un any?».

Beneficis als ecosistemes
En aquesta línia, Podem Girona enumera els beneficis que aportaven els arbres tallats als ecosistemes, afirmant per exemple que «la diversitat és una riquesa. Hi ha espècies d'animals, d'ocells que depenen d'aquests arbres que heu tallat per fer els nius. També cal que parlem de les abelles, encarregades de pol·linitzar els fruits que ens han d'alimentar. Estem destruint el seu hàbitat».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook