La celebració a Banyoles del Campionat d'Espanya de triatló, el Campionat d'Europa per a Clubs de relleus mixta de triatló i el 31è Triatló Olímpic de Catalunya els propers dies 3 i 4 de setembre comportarà diverses mesures viàries que afectaran la mobilitat de la ciutat.

Per aquest motiu, l'Ajuntament de Banyoles, en el marc de la campanya d'informació i sensibilització que promou entre els ciutadans arran d'aquesta triple cita amb el triatló, ha decidit de comunicar amb antelació els talls de carrers i les vies alternatives de circulació, perquè les molèsties ocasionades es minimitzin al màxim possible.

Així doncs, les afectacions del trànsit es focalitzaran en tres zones de Banyoles: la Puda i el Pla de les Vinyes, l'enllaç entre els carrers de la Sardana i el passeig Mossèn Constans, a tocar de l'Estany i la Vila Olímpica.

Els responsables de l'organització estan polint els darrers detalls «perquè l'esdeveniment transcorri sense problemes», apunta l'Ajuntament. Una de les principals feines que s'han dut a terme fins ara ha estat la coordinació dels més de 200 voluntaris provinents del mateix territori que, de manera totalment desinteressada, col·laboraran en la realització de fins a 420 tasques diferents. «Sense ells, aquest tipus de proves tan grans no existirien. De fet, qualsevol cita esportiva que es fa a Banyoles necessita sempre voluntaris», explica Anna Boixader, l'encarregada de la seva coordinació.

A més, per evitar qualsevol accident i per actuar amb rapidesa i eficàcia en cas que se'n produeixi un, l'àrea de seguretat i serveis mèdics de la prova ja té enllestit un dispositiu d'emergències que dirigeix el metge i triatleta Moisès Costa, amb la col·laboració de bombers, la Creu Roja i el Servei d'Emergències Mèdiques (SEM) de la Generalitat de Catalunya.