Sant Joan les Fonts ha posat a disposició dels ciutadans l'aplicació Smartvila per facilitar la informació d'entitats, comerços i del mateix ajuntament. Es tracta d'una app per a mòbils i tauletes que és gratuïta per a l'usuari -només paga l'Ajuntament en funció del nombre d'habitants-.

Els creadors de l'aplicació ja havien dissenyat apps específiques d'alguns ajuntaments però van considerar que podia ser de molta més utilitat crear-ne una que pogués servir per a tots els municipis interessats i facilitar la consulta de la informació als usuaris amb una única plataforma. «És una eina intuïtiva i senzilla», ha explicat Arnau Torrente, un dels creadors de l'app Smartvila que ha destacat que en un futur pot anar incorporant nous serveis en funció de les necessitats que vagin sorgint.

Aquesta plataforma permet consultar els establiments, les entitats, l'agenda o les notificacions del municipi, entre altres informacions.

Prèviament, l'Ajuntament l'ha de posar a disposició dels seus ciutadans pagant una quota mensual d'almenys 10 euros i en funció del nombre d'habitants. Els usuaris, per la seva banda, s'han de descarregar de forma gratuïta l'aplicació a través de Google Play o l'App Store.