L´extrema sequedat i la calor van elevar una forma de tornado, coneguda com a dimoni, de tres metres de diàmetre en un camp situat al costat de la carretera de Sant Pere Despuig, a la Vall de Bianya.

Era el dia 23 d´agost, prop de les 3 de la tarda, i feia molta calor quan Meritxell Sempere anava a casa seva a dinar i va veure el remolí que es movia pel camp llaurat. Primer va pensar que era un tractor, però després es va adonar que no hi havia vehicle. Es va aturar i va filmar els moviments del dimoni amb el mòbil. Explica que el procés va durar uns 10 minuts i quan se´n va anar, el dimoni encara es movia d´un cantó a l´altre del camp. No recorda si feia soroll, perquè el remolí quedava lluny del cotxe.

El meteoròleg de la Vall de Bianya Jordi Zapata va explicar que es tracta d´un fenomen insòlit en un territori humit com la Vall de Bianya. Segons ell, el dimoni es va formar arran del contacte d´un corrent d´aire calent amb les particules de pols fina, les quals s´eleven en forma de remolí. Segons ell, és un fenomen propi d´un lloc desèrtic o de zones àrides del sud de Catalunya o d´Aragó.

El meteoròleg l´emmarca en el context del canvi climàtic i en el fet que el darrer mes d´agost va ser molt més sec que l´habitual.

De fet, fins fa pocs dies no havia plogut, però han estat ruixats de molt curta durada i molt intensos sense capacitat de xopar i donar humitat el subsòl.

Zapata va donar un gran valor a la filmació de Sempere, perquè la coincidència de veure el remolí i filmar-lo és complicada.