Aquest curs es posarà en marxa una nova escola a les comarques gironines. Serà l'escola la Sínia, a Calonge, un edifici de nova construcció en què s'han invertit gairebé 4 milions d'euros.

Altres centres en els quals s'està treballant o s'està a punt de fer-ho són l'escola Montserrat Vayreda, de Roses, en obres des de la primavera, o l'institut Montsoriu d'Arbúcies. En aquest cas, es tracta d'una ampliació i els treballs s'allargaran uns quinze mesos, una mica menys del que s'havia previst inicialment, explica el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament.

Pel que fa a l'escola Pirineu de Campdevànol, s'han hagut de frenar les obres perquè el subsòl del terreny està contaminat de fuel i caldrà buscar un nou emplaçament, com ja va explicar Diari de Girona.

A més, també està en fase de licitació l'ampliació de l'institut Josep Brugulat de Banyoles i en el cas de l'institut escola de Sant Joan de les Abadesses, de nova construcció, ja s'ha aprovat l'acord de govern que permetrà que comencin a executar-se els treballs.

A més, s'han invertit prop de 3 milions d'euros més en 63 actuacions de reforma, ampliació i millora a Girona.

D'altra banda, l'escola de Sant Miquel de Campmajor no obrirà aquest curs per manca d'alumnes. El curs passat, el centre del Pla de l'Estany va reunir tan sols sis alumnes i la perspectiva, diu Polanco, era que la situació no millorés. «Amb menys de deu alumnes, els projectes educatius se'n resenteixen», indica, i per això s'ha optat per dur els alumnes a altres centres pròxims, la majoria a Porqueres.

Més mòduls

Començaran el curs totalment en mòduls prefabricats 28 centres de la demarcació. Aquest any se'n deixaran de fer servir set i, en canvi, se n'instal·laran dinou de nous. Aquests mòduls s'estan acabant d'instal·lar entre aquesta setmana i la vinent, i l'únic lloc on podrien no estar a punt el dia 12 és a l'institut Pla de l'Estany de Banyoles. En aquest centre fa falta més espai perquè s'hi posen en marxa dues línies noves a primer d'ESO, però les obres podrien no estar enllestides fins a una setmana després de l'inici de curs.

«L'escolarització, en aquest cas, però, està totalment garantida», assegura Polanco, ja que en coordinació amb la direcció del centre s'ha buscat un lloc per a reubicar les classes aquests dies.

A més, la conselleria treballa amb una nova fórmula que començarà a provar l'escola Barceló i Matas de Palafrugell. S'intervindrà en una ala del centre que ha quedat alliberada d'alumnes d'Infantil i Primària per ubicar-hi classes de Secundària. «És una fórmula interessant perquè, a diferència dels mòduls, la inversió que es fa a l'edifici de l'escola hi queda un cop s'estabilitzi l'alumnat de Secundària i ja no faci falta aquest nou espai», detalla Polanco.