02 de setembre de 2016
02.09.2016

El cremallera de Núria rep un 12% més de visitants a l'estiu

El conseller de Territori es compromet a doblar la inversió destinada a parcs naturals en els pressupostos

05.09.2016 | 07:18

El tren cremallera de la Vall de Núria al Ripollès ha tancat la temporada d'estiu amb bons resultats. Concretament ha rebut un 12% més de passatgers, passant dels 107.623 usuaris registrats l'any passat als 120.741 d'enguany. Destaca també l'augment de fins al 61% dels usuaris en l'oferta complementària, com és el parc lúdic o el servei de guies.

Són dades que va donar a conèixer ahir el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, coincidint amb la celebració de la festivitat de Sant Gil. El conseller va valorar molt positivament aquestes xifres tot dient que s'estan fent esforços, juntament amb Ferrocarrils de la Generalitat, per desestacionalitzar cada cop més l'oferta turística.

Referent al Parc Natural de les Capçaleres del Ter i del Freser, el titular de Territori va afirmar que és una de les «joies» del país i que per això cal destinar-hi els recursos necessaris per a una bona gestió.

Precisament, dimarts passat es va constituir la Junta Rectora del parc, «amb dos terços de representació territorial», va explicar Rull. Dels seus 24 vocals, només un terç procedeixen de la Generalitat, mentre que la resta corresponen als municipis i «a les entitats que representen els usos agrícoles, ramaders, cinegètics i turístics» que acull el Parc, va precisar el conseller. «Per a nosaltres és bàsic que qui tingui més influència als parcs naturals sigui el mateix territori», va assegurar.

Doblar el pressupost

En aquest sentit, es va comprometre a doblar la partida destinada fins ara a parcs naturals en els pressupostos del 2017, tal com es preveia en els d'aquest any, per revertir l'efecte de les últimes retallades en inversió.

Rull va insistir en «valorar la potència dels parcs naturals i el seu alt nivell de rendibilitat», a més de que són una font de dinamització econòmica per a les comarques pirinenques. El conseller va participar ahir en la festivitat de Sant Gil, patró dels pastors, que es va celebrar a la vall de Núria. El de Queralbs és un dels ajuntaments que forma part del Parc Natural de les Capçaleres del Ter del Freser.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema