El lideratge del Partit Demòcrata Català (PDC) a la demarcació de Girona es disputarà, com a mínim, entre dos candidats. El fins ara president de la federació de Convergència a les comarques gironines, Pere Vila, ja va confirmar fa un mes i mig la seva intenció de presentar-se per presidir el PDC a Girona. Però no és l'única persona amb aquesta idea, perquè el fins ara president de Convergència al Gironès, Jaume Busquets, també pretén presentar-se per convertir-se en el líder gironí de la nova formació.

D'aquesta manera, si els propers dies no s'anuncia cap altra candidatura, els associats gironins del PDC podran escollir entre Vila i Busquets en les primàries que es faran a finals d'aquest mes. En concret, les votacions per elegir les direccions territorials seran el divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre. Les primàries serviran per triar tant els presidents de federació com els caps comarcals del PDC.

Canvi de lideratge?

En funció dels resultats de les primàries, es pot produir un canvi de lideratge. El motiu és que Vila ja ha assumit el lloc de president de federació, tot i que sota les sigles de Convergència. En canvi, Busquets ha ocupat una presidència comarcal però no de federació.

De fet, Vila s'ha situat al capdavant de la federació de Convergència a la demarcació de Girona des del mes de març de l'any 2012, quan va ser escollit. En el cas de Busquets, ha estat president de Convergència al Gironès des del mes de maig de l'any 2012, quan també va ser elegit.

Pel que fa als seus càrrecs institucionals, Vila és el president de la Diputació de Girona des del mes de juliol de l'any passat. Abans havia estat diputat al Parlament i alcalde de Llançà. Així mateix, Busquets és el president del Consell Comarcal del Gironès des del mes de juliol del 2011 i l'alcalde de Sant Martí de Llémena des de finals de l'any 2004.