L'Ajuntament d'Olot va aprovar per unanimitat una moció per a l'aplicació d'una tarificació social presentada per Olot en Comú. L'acord preveu el compromís de fer un estudi durant el 2017 per poder incorporar la tarificació social al pressupost del 2018. Es tracta de supeditar els preus dels serveis municipals a la renda dels contribuents. Xavier Garcia (OeC) va avisar que sense la tarificació social part de la població es quedarà fora dels serveis municipals.

Jaume Mir (regidor d'Ensenyament pel PSC) va respondre que de fa temps l'Ajuntament aplica bonificacions supeditades a la renda. Va posar com a exemple els ajuts que ja atorga a les matriculacions a les escoles bressol.

Mir també va indicar que l'Ajuntament de fa temps estudia l'aplicació de la tarificació social i que per això van visitar l'Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. A més, va afegir que l'equip de govern de CiU i PSC ja tenia la idea de fer l'estudi a l'agenda. Va considerar que l'estudi marcarà si la ciutat té capacitat per aplicar la tarificació social.

2.009 ajuts de gas

L'Ajuntament d'Olot l'any passat va donar 2.009 ajuts de gas. Es tracta de la dada més impactant de les que va donar el regidor de Benestar Social, Josep Berga (CiU). En el ple, Berga va fer pública la dada en el decurs de l'aprovació del conveni marc de col·laboració amb l'Agència Catalana de Consum i les dues entitats municipalistes, per afrontar l'emergència en l'àmbit de l'habitatge i la pobresa energètica. L'acord va ser aprovat per unanimitat.

El conveni farà possible que la Generalitat es faci càrrec de 34.000 euros dels 50.000 que l'Ajuntament va destinar el 2015 a cobrir despeses de pobresa energètica. Berga va precisar que els 16.000 euros restants van ser pagats per Dipsalut. En conseqüència, la despesa en ajuts d'emergència social de l'Ajuntament al 2015 ha quedat coberta.

Okupes

En l'apartat de precs i preguntes, la regidora Clara Casanovas va posar sobre la taula el problema dels okupes d'una fàbrica tèxtil del carrer Fontanella. Segons ella, darrerament hi ha hagut baralles i amenaces als veïns. Va situar més problemes d'okupes al camí baix de Sant Miquel. Va preguntar si l'Ajuntament tenia previstes accions de cara a les Festes del Tura, quan segons ella hi haurà més gent als llocs ocupats.

Va respondre el regidor Josep Gelis (CiU) afirmant que la fàbrica fa molt de temps que està ocupada i que fins ara no hi havien hagut problemes, però fa tres dies va haver-hi encaraments i baralles. Va recordar que la solució a les ocupacions passa per les denúncies dels propietaris.

També va indicar la possiblitat que els okupes hagin connectat l'electricitat a un transformador i no els hagin pogut tallar el llum per por a un accident. La previsió -segons Gelis- és traslladar el transfromador en breu.

A més, la policia pujarà la vigilància i la brigada hi farà més neteja. Això no obstant, Gelis va avisar que l'Ajuntament no disposa de més instruments per afrontar el problema de les ocupacions.