Que un nen o nena petita es desorienti i perdi el contacte amb els seus pares és un fet que passa en cada edició de les Festes del Tura. Segons el cap de la Policia Municipal, Ignasi López, és un fet que té lloc almenys una vegada en cada edició de les Festes del Tura. Per sort, la pèrdua de contacte no sol durar més de 10 minuts, perquè entre la Policia i la gent propicien el reencontre.

En tot cas, són 10 minuts d'angúnia que solen tenir lloc durant la celebració d'actes de multituds com la marranada o les ballades de gegants. Per tal de preveure aquesta situació, els voluntaris de Protecció Civil facilitaran polseres identificatives per a mainada a les famílies. Ja dilluns es podran recollir a la seu de l'Institut de Cultura de la Ciutat d'Olot, a can Trincheria.

Es tracta d'unes polseres de color taronja on els pares han d'anotar el nom del nen o nena i el número de telèfon mòbil de la persona de contacte. D'aquesta manera, en cas que un menor es perdi durant la celebració d'algun dels actes serà més fàcil poder localitzar els seus familiars.

Dimecres, quan comenci la festa, els voluntaris de Protecció Civil s'instal·laran al Firal i a la plaça Móra per poder oferir, a partir del moment de la cercavila, braçalets a totes les famílies que vulguin.

Es tracta de braçalets reutilitzables, ja que, un cop acabat l'esdeveniment, es poden guardar per un altre dia quan s'assisteixi a una altra activitat amb molta concurrència.

Tot i aquest identificatiu de seguretat, Protecció Civil també recomana a les famílies que, en cas de molta gent, pactin amb els nens punts de trobada concrets i coneguts per l'infant, perquè en cas que es desorientin puguin espavilar-se sols.

Olot s'ha acollit a la campanya de la Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat de Catalunya per tal de disposar de les polseres.