A part de la mobilització, l'acte descentralitzat de l'11 de setembre de l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) pretén que es faci visible més d'una reivindicació. És per això que el president de l'ANC, Jordi Sànchez, va deixar clar ahir que des de l'entitat s'incorporarà el referèndum unilateral d'independència (RUI) com una de les reclamacions de la mobilització de la Diada. Sànchez es va mostrar convençut, en una entrevista a la Ser, que l'aposta pel RUI ja s'ha convertit en majoritària entre l'independentisme. De fet, va considerar que aquesta prioritat serà assumida properament tant pel Parlament com pel president de la Generalitat.

En aquesta línia, Sànchez ja va avançar que en els propers dies es reunirà amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont. Una trobada que, segons el president de l'ANC, «té un sentit clar» sobre com s'han d'acabar orientant els últims mesos del procés. Ara bé, a part d'aquesta reunió, Puigdemont i Sànchez en tindran una altra de més «institucional», que es preveu que pugui ser, probablement, l'11 de setembre.

Així mateix, pel que fa a la possible assistència del president català a la mobilització de l'ANC per la Diada, Sànchez va explicar que des de l'entitat sempre s'ha volgut ser «molt respectuós» amb les diferents persones que ocupen càrrecs institucionals. «Ho han de valorar, en funció dels seus criteris, si han de ser-hi o no», va remarcar el president de l'ANC.

Sobre aquesta mateixa qüestió, Sànchez va parlar tant del cas de Puigdemont com de la presència de l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, així com -per exemple- de la presidenta del Parlament i expresidenta de l'ANC, Carme Forcadell. «Tenim clar que hi siguin o no, tindrem el seu suport perquè l'11 de setembre sigui un èxit», va concloure Sànchez.