Per aprofitar al màxim el primer cap de setmana de setembre, us presentem algunes de les activitats més destacades per no avorrir-se ni un instant, aprofitant el bon temps, entre les quals destaquen la fira d'indians de Begur, el festival Acústica, les festes majors o el mercat d'oportunitats de Platja d'Aro.

1 La Fira d'Indians de Begur

La Fira d'Indians celebra la intensa relació entre Cuba i Begur, que té el seu origen en l'emigració de molts begurencs a l'illa al llarg el segle XIX. Entre divendres i diumenge, el municipi es transforma per reviure aquell període històric que ha deixat una profunda petjada, amb una àmplia oferta lúdica i cultural que té com a fil conductor el nostre passat indià.

2 Besalú Medieval

Dissabte i diumenge, Besalú viatja mil anys enrere per transformar el seu centre històric en un plató únic, on la fantasia i la història transporten al visitant a l'antic Comtat de Besalú. La fira Besalú Medieval treu profit del conjunt arquitectònic i històric de la Vila, amb un bon grapat d'activitats per a tots els públics, entre les quals, exhibicions de cavallers, mercat artesà o música en directe.

3 Kiko Veneno a l'Acústica de Figueres

Kiko Veneno és sens dubte un dels noms més destacats de la programació del festival Acústica, que fins diumenge omplirà Figueres de música en directe, per a tots els públics. El músic figuerenc actuarà aquest dissabte, a les 11 de la nit a l'escenari de la Rambla, tot presentant en format banda el «Doble vivo». En aquesta jornada, també desfilaran pel festival empordanès altres noms il·lustres com Adrià Puntí, Macaco, Sidonie o, dins l'Acustiqueta, Albert Pla amb Tortell Poltrona.

4 Fira de la ceba i la tomata a Viladesens

La ceba i la tomata seran els dos productes estrella al llarg d'aquest diumenge a Viladasens. El municipi de la comarca del gironès acull una nova edició, en la qual els assistents podran degustar productes locals, dins la fira de proximitat, gaudir d'una cercavila de gegants o aprendre senzills trucs per portar una dieta saludable.

5 Street Outlet de Platja d'Aro

Dissabte i diumenge, entre les 10 del matí i les 10 de la nit, més d'un centenar de comerços i establiments prenen els carrers del centre de Platja d'Aro per presentar-hi moda, tendències, colors, estil, personalitat i varietat amb les millors ofertes de l'any al voltant d'un ampli estoc de productes de primer nivell a preus immillorables: roba i sabateria, material esportiu, complements, colònies i perfums, llibres, objectes de regal i de la llar, etc.

6. Sarrià de Ter s´engalanen de colors per la Festa Major

El municipi de Sarrià de Ter és a les portes de celebrar la seva Festa Major. De l´1 al 4 de setembre els barris de Sarrià s´engalanaran de colors per donar la benvinguda a la festa. El groc de Sarrià de Dalt, el vermell del Pla de l´Horta, el taronja del Pla de Vinyers, el verd de La Rasa i el blau de Sarrià de Baix competiran entre si per ser els més actius i multitudinaris en la trentena d´actes que s´han organitzat per la festa d´enguany. Una iniciativa que es repeteix després de l´èxit de l´any anterior i que té l´objectiu de potenciar la participació dels veïns i veïnes del poble de Sarrià a la festa.

S'hi celebraran diferents actes com el primer correaigua infantil (dissabte 3) que finalitzarà amb la festa de l´escuma al Pla de l´Horta. La música també tindrà el seu protagonisme. A les barraques, el divendres actuarà Strombers i l´Orquestra Maribel; i el dissabte, Germà Negre i Animal DJ´s. El diumenge serà el moment de les sardanes, el concert i el ball de Festa Major amb l´Orquestra Maravella. Serà després de l´audició quan s'entregarà el còdol al barri més participatiu i l´escombra al més absent a la festa.

7. Festa Major de L'Escala

L'Escala celebra aquest cap de setmana la seva Festa Major que ha obert el pregó de Santi Vila. L'acte inaugural és el primer de les activitats que se celebraran com la botifarrada, l'anxovada i el tobogan gegant inflable pels carrers de la localitat

8.Santa Eugènia obre dues setmanes de festa

El barri de Santa Eugènia de Ter enceta dissabte més de dues setmanes de festa per celebrar la Festa Major. Del 3 al 18 de setembre els carrers s´engalanaran per acollir més d´una quarantena d´activitats. Una programació àmplia amb propostes lúdiques per a tots els públics: activitats infantils, esportives, música, teatre, cinema, exposicions, tradicions i molta diversió.

L´acte oficial que inaugurarà la festa serà el pregó el divendres 9 a la nova frontissa. L´encarregat d´enguany de realitzar el discurs inaugural serà el jove eugenienc de 18 anys, David Ramírez. Des de la Comissió de la Festa Major de Santa Eugènia s´ha apostat per aquest jove per ser el gironí amb la millor nota a la selectivitat, un 9,7. A banda, Ramírez és jugador de basquet del CESET i ha estat alumne dels Maristes de Girona.

L´acte inaugural estarà acompanyat de la participació de LK Fernández & Gita, presentats per Sule, l´educador comunitari de la frontissa. La cançó d´El Pont del Dimoni i la Nimfa, amb l´animador i veí Àngel Daban, acabaran d´adornar l´acte.

9. La Schubertíada s'acomiada

El director i violinista serbi Gordan Nikolic protagonitza el concert d'aquest dissabte a la Schubertíada, que clourà la seva 24a edició. Nikolic, principal violí de la London Symphony Orchestra i col·laborador d'altres grans orquestres europees, oferirà un recital, a 2/4 de 9 del vespre a la Canònica de Santa Maria de Vilabertran, al costat de la Camerata432, formada per alguns dels millors músics joves del país, on interpretaran obres de Janá?ek, Schubert i Txaikovski.