La «Guia de recursos educatius municipals de Banyoles» s'ha tornat a editar per setzena vegada i aquesta edició ofereix 41 activitats per a grups i 33 activitats obertes. En el curs anterior, 16.025 alumnes van participar ja que a les campanyes de teatre i música a les escoles hi participen els centres de tot el Pla de l'Estany.

Algunes de les propostes de la Guia en aquesta edició passen per conèixer el Teatre Municipal, el Lax'n'Rock a les aules, coneguem els gegants i els capgrossos, els nens a la cuina, o fem un pessebre. Enguany hi ha una activitat nova titulada «El run-run dels exploradors» per descobrir i repassar, a partir de jocs sonors, els principals conceptes que han canviat la manera d'entendre la música durant el segle XX. És una nova activitat artística i creativa amb el grup Cabosanroque, que anirà dirigida a educació Infantil.

En el marc de la filosofia de les ciutats educadores, Banyoles com a ciutat educadora vol promoure la formació i el creixement personal dels seus ciutadans i ciutadanes al llarg de la vida i el potencial educador de la ciutat a través del seu propi patrimoni, de la seva estructura i organització, i les seves entitats.

Al blog del Servei d'Educació també es pot consultar l'edició digital de la Guia, el calendari d'activitats, el formulari de valoració de les activitats de la Guia, dossiers i materials pedagògics, que es van actualitzant al llarg del curs. També s'hi pot trobar els reportatges que s'emeten periòdicament a Banyoles Televisió, dins el programa Entitats, en els quals donen a conèixer les activitats que s'estan portant a terme aquest curs en el marc de la Guia de recursos.

Banyoles es vol potenciar com element vertebrador de la cohesió social tal com expressa la Carta de Ciutats Educadores en el seu inici, que disposa d'incomptables possibilitats educadores, en tots els àmbits de la vida diària i en totes les modalitats d'educació.