No és el mateix viure un terratrèmol en primera persona que assabentar-se posteriorment, a través d'altres mitjans, que efectivament ha succeït, i si no, que els ho preguntin als veïns de la comarca de la Selva. El sisme de 3,6 graus es va fer sentir a la majoria de les localitats de la comarca com Santa Coloma de Farners, Sils o bé Riudellots. Els seus habitants van afrontar la situació amb sorpresa i, fins i tot, en algun cas amb una mica de por, ja que la intensitat d'aquest darrer terratrèmol va ser una de les més notables dels darrers anys.

En Joan, un veí colomenc, acabava d'arribar d'anar amb bicicleta quan va presenciar el sisme "més fort que havia viscut mai". "Estava a casa i he sentit com un terrabastall i un fort tremolor que devia ser l'onada expansiva, ha durat aproximadament entre dos i tres segons. Hi havia molta gent al carrer que ha sortit per veure què passava. Hi havia una senyora que estava molt espantada i ha baixat amb el mòbil corrent dient que no volia tornar a pujar a casa seva. Al final tot queda en anècdotes per explicar, res més". La Margarida, també és una veïna de Santa Coloma de Farners i explica la seva experiència. "Estava a casa, i des de la planta de baix he sentit com si algú piqués parets o així, ho he notat molt fort, però ha estat qüestió de segons".

Precisament una de les qüestions més comentades va ser la brevetat del terratrèmol, segons la versió dels veïns oscil·lava entre dos i tres segons. Una xifra més que suficient perquè les conseqüències de l'intens tremolor no anessin a més. "Ha estat just a dos quarts de deu, jo estava a l'ordinador en aquell moment i he comptat que ha durat uns tres o quatre segons, n'arriba a durar quatre més i segur que hagués fet caure la pantalla" narra en Jordi, que viu a prop del centre de la localitat de Santa Coloma de Farners amb el seu gos, que en sentir el tremolor ha estat cridant una bona estona.

D'altres històries les podem trobar en els establiments, on els seus propietaris i treballadors no s'esperaven un matí de diumenge tan sacsejat. És el cas de Josep Boadas, el director de l'Hotel Pinxo que va veure com es buidava la sala en qüestió de segons. "Teníem molta gent, tant a dins de l'establiment com a fora de la terrassa, i quan tot ha començat a tremolar s'ha buidat de cop i tothom ha corregut cap al carrer mig espantats. Els de les taules de fora també van fer un bon salt". En el cas de la Rostisseria Salt i Pebre de Sils, un dels seus treballadors, en Jordi, explica que la sensació era difícil de definir, "com si passés un camió per dins del nostre establiment". També comparteix opinió la Teresa Cornella, de la papereria Butiñà que diu "que les portes i finestres del local no paraven de tremolar".

No tots els que van notar el sisme eren precisament de la zona, com és el cas de la Judit, una veïna de Mataró que estava allotjada en un càmping de Riudarenes amb un grup de nens. "Els nens s'han despertat trasbalsats pels moviments dels mòduls. Jo personalment no ho he apreciat, però ells sí que s'han llevat cridant sense saber què passava".

Itàlia, el precedent

Un dels motius que va revifar el temor dels selvatans, va ser precisament el fort terratrèmol que va patir Itàlia fa tan sols una setmana. Molts dels habitants no podien evitar trobar un paral·lelisme entre les dues situacions. "Des que va passar allà fa més respecte, no estem pas tan lluny uns dels altres!" va dir la Rosa, veïna de Santa Coloma que assegura que no és la primera vegada que pateix una situació similar. "Havia passat una cosa semblant, fa tres o quatre anys, es va sentir com si un camió s'encastés a la paret i en aquella ocasió el terra sí que es va començar a moure. És veritat que tampoc va durar gaire, però allà sí que em vaig espantar molt".