El cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, ha estat condecorat avui amb la Medalla d'Or de la Seguretat que concedeix la Policia de Fronteres francesa, en un acte en què la delegada del Govern, Llanos de Luna, ha ressaltat la cooperació entre els dos cossos policials.

En l'acte, que s'ha celebrat al pas fronterer del Pertús (França) i ha estat presidit pel Prefecte del Departament dels Pirineus Orientals, també s'han imposat sis medalles més a policies francesos de la Direcció Inter-departamental de la Policia de Fronteres Francesa (PAF) de Perpinyà, segons que ha informat el Ministeri d'Interior.

En la seva intervenció, la delegada del Govern a Catalunya, Llanos de Luna, ha destacat i agraït l'estreta cooperació en la lluita contra la delinqüència organitzada, el tràfic d'éssers humans i el terrorisme de les policies francesa i espanyola, ressaltant el seu esperit de sacrifici, dedicació i vocació de servei.

De la seva banda, Trapote ha agraït al ministre d'Interior francès la concessió de la medalla, que ha interpretat com un reconeixement a la feina que la Policia Nacional porta a terme a la demarcació des de fa anys.