El concessionari de l'aigua potable d'Olot, Sorea SA, ahir va alertar per les xarxes socials de trucades de falsos representants del servei de l'aigua potable d'Olot. Truquen i afirmen: «Som les aigües», i el receptor de la trucada interpreta que és el servei d'aigües del municipi». Després li comuniquen que han de passar per la casa a fer una demostració sobre la qualitat de l'aigua. L'objectiu és que l'interlocutor accepti una visita que pot acabar amb un acord comercial.

És el que li va passar a la Roser, una veïna d'Olot de prop de 80 anys. Segons van explicar fonts de Sorea, la Roser, ahir a les 10 del matí, es va presentar a les oficines del concessionari. La dona els va demanar per si l'havien trucada el dia anterior per fer-li una demostració amb una mostra d'aigua.

Des de Sorea li van contestar que no, que ells no fan visites a les cases i que l'aigua d'aixeta d'Olot és de les més bones que hi ha a Catalunya, perquè l'analitzen continuament.

Llavors va ser quan la Roser els va explicar que havia rebut la trucada per concertar l'hora de la demostració, la qual havia de ser ahir a les 4 de la tarda. La senyora Roser sabia d'una amiga seva que havia estat enganyada per uns falsos representants del gas. Com que es va malfiar, els va dir que no podria ser, perquè en el dia i l'hora que li demanaven no hi podia estar.

En aquell moment va ser quan l'interlocutor va canviar d'actitud i va indicar-li que la seva obligació era atendre el servei de l'aigua. La senyora Roser es va sentir pressionada i va acabar per penjar.

Fonts de Sorea ahir van indicar que es troben amb un degoteig de situacions similars durant l'any. Solen coincidir amb les campanyes que en diferents períodes fa l'empresa de les demostracions.