França ha condecorat el cap superior de la Policia Nacional de Catalunya, el comissari principal Sebastián Trapote amb la Medalla d'or de la Seguretat Interior. L'acte es va fer ahir en el fort de Bellegarde, al Pertús. Trapote va rebre aquesta condecoració per la col·laboració entre les policies franceses i espanyoles. És el primer policia espanyol que rep aquesta medalla. Trapote va estar al càrrec de la Policia Nacional a Girona durant més d'una dècada i el 2015 va ser nomenat cap superior del cos de policia a Catalunya.

Durant l'acte d'ahir va fer una breu referència històrica de les iniciatives en matèria de cooperació entre la Policia Nacional espanyola i la PAF (policia francesa de fronteres) i va agrair al ministre de l'Interior francès la concessió de la medalla com un reconeixement a la tasca que el Cos Nacional de Policia duu a terme en aquesta demarcació des de fa molts anys.

En la mateixa cerimònia es van imposar sis medalles a policies francesos de la Direcció Interdepartamental de la PAF de Perpinyà i també va prendre possessió el nou comissari del departament de la policia francesa de fronteres.

L'acte celebrat ahir al Pertús va ser presidit pel Prefecte del Departament dels Pirineus Orientals i també va comptar amb la presència de la delegada del govern a Catalunya, Llanos de Luna, la qual va destacar i agrair l'estreta cooperació en la lluita contra la delinqüència organitzada, el tràfic d'éssers humans i el terrorisme de les policies franceses i espanyoles, reconeixent els seus esperits de sacrifici, dedicació i vocació de servei, segons informa en un comunicat la Policia Nacional.