08 de setembre de 2016
08.09.2016

L'Oncotrail preveu recaptar més de 140.000 euros contra el càncer

La nova edició del repte solidari compta amb un 80% més d'equips participants que el 2015

09.09.2016 | 07:19
Un equip de corredors participant a l´edició del 2015 de la cursa solidària Oncotrail, a Palafrugell

La quarta edició de la cursa solidària Oncotrail preveu recaptar com a mínim uns 140.000 euros que es destinaran a la lluita contra el càncer. La nova edició del repte esportiu i benèfic que organitza la Fundació Oncolliga el dia 1 i 2 d´octubre comptarà amb 140 equips participants, que aportaran com a mínim un donatiu de 1.000 euros a l´entitat, tot i que l´import cedit pot arribar a ser més alt, ja que l´any passat, amb 78 equips es van recaptar 95.000 euros.

Des de la Fundació Oncolliga destaquen que la xifra de participants ha superat totes les previsions de l´organització i representa un creixement del 80% respecte a l´edició del 2015. Cada equip està format per un mínim de sis i un màxim de vuit integrants, cosa que significa que en aquesta edició se superarà el miler de participants.

L´objectiu de l´Oncotrail és recollir diners per millorar les condicions de vida dels malalts de càncer de Girona i les seves famílies. Per això, la inscripció de la cursa inclou un donatiu mínim d´un miler d´euros per a l´Oncolliga.

En l´edició 2015, l´Oncotrail va aconseguir 95.161,34 euros, dels quals la partida més important, 70.000 euros, es van destinar a cobrir necessitats dels hospitals de la demarcació als quals l´administració no pot arribar.

La resta de l´import recaptat va servir per finançar la investigació de la malaltia dins de l´Institut Català d´Oncologia (ICO) de Girona, a més de necessitats pròpies de la Fundació.

Sota el lema «Suma´t al repte», Oncotrail –que l´Oncolliga organitza amb la col·laboració del Club Atlètic Palafrugell i l´Agrupació Excursionista Palafrugell– proposa un recorregut circular amb sortida i arribada a Palafrugell, passant per racons emblemàtics de la Costa Brava i les Gavarres.

Un centenar de quilòmetres
Els 140 equips que s´han inscrit a la prova hauran de cobrir els 100 km del recorregut en un temps màxim de 30 hores, passant per deu punts de control i avituallament. La cursa no té caràcter competitiu i els participants la poden fer corrent o caminant, amb un únic requisit: que sempre hi hagi quatre integrants de l´equip en marxa.

Els corredors sortiran el dissabte 1 d´octubre a les 9 del matí de la plaça de Can Mario de Palafrugell i l´arribada dels primers participants està prevista pel mateix dissabte cap a les 7 o les 8 del vespre al Pavelló Poliesportiu 2 (zona IES Baix Empordà) d´aquesta població.

Al llarg del recorregut, els corredors passaran per deu punts d´avituallament situats a la platja de Castell, Llafranc, Puig Son Rich, Sa Riera, Pals, Mas Serra, Mas Plaja, Fitor, Mas Ribot i Vall-llobrega.

En l´organització hi participen fins a 300 voluntaris, que fan funcions de logística i suport en els punts d´avituallament i oferint els serveis de fisioteràpia i podologia, a més de Creu Roja de Palafrugell, els Serveis Emergències Mèdiques, el Consorci de Transports Sanitaris de Catalunya, l´hospital de Palamós, ADF i policia local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema