09 de setembre de 2016
09.09.2016

El nou curs comença amb 314 mòduls en 107 centres escolars de Girona

Enguany n'hi ha 28 que funcionen totalment amb barracons i 79 que en tenen algun - Ensenyament diu que les classes començaran sense problemes a tota la demarcació

09.09.2016 | 12:01
L´IES Brugulat, en barracons, en foto d´arxiu

Hi ha fins a 107 centres educatius de les comarques de Girona que tenen mòduls prefabricats. Aquest nou curs, el departament d'Ensenyament n'ha instal·lat 19 de nous però n'ha pogut treure fins a set, ja que l'escala La Sínia de Calonge ja té nou edifici, que s'estrena enguany, i no els necessitarà.

El curs 2016-2017 per tant començarà amb 314 barracons a les escoles de la província. D'aquests, segons ha detallat el director dels Serveis Territorials a Girona, Josep Polanco n'hi ha 175 que són en 28 centres que no compten amb edifici construït i per tant, només tenen mòduls prefabricats. I la resta, 79 centres compten amb alguns d'aquests elements provisionals per fer classe.

Tot i això, Polanco ha destacat que des dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona "prioritzem les actuacions per fer nous edificis" i ha recordat que hi ha cinc nous projectes que esperen que en els propers mesos es puguin començar a treballar. D'entrada perquè estan "en converses amb els ajuntaments per fer la culminació del projecte". En concret, es preveu que comptin amb nous edificis en un futur l'escola Gegant del Rec de Salt; l'Institut Salvador Sunyer del mateix municipi, l'Institut de Vilablareix i l'institut - escola de Sant Joan de les Abadesses.

El responsable d'Ensenyament a Girona reconeix la necessitat de 28 nous edificis -que ara estan en mòduls prefabricats- i que destaca que el repte del Departament és "donar resposta a aquestes necessitats" però, afegeix, que cal "ser conscients de la situació econòmica, però la voluntat de desenvolupar projectes hi és".

Aquest nou curs, ha posat d'exemple, s'estrena l'escola La Sínia de Calonge mentre que s'ha tancat la de Miquel de Campmajor per falta d'alumnes. Els que s'hi podien escolaritzar enguany aniran a l'escola de Porqueres.

Tot i que inicialment s'apuntava que a l'Institut del Pla de l'Estany podria obrir amb retard. Polanco ha assegurat que dilluns començaran les classes tot i les obres que van començar amb retard i que el mòdul s'instal·li més tard. Ha dit que en "10 o 12 dies hi haurà gent a dins les aules però que després entrarà en funcionament"

Aquest nou curs arrenca amb 270 alumnes més i un increment de 51 docents. En total arrencarà dilluns amb 120.580 estudiants a Girona. També ha recordat que hi ha un descens demogràfic i això s'explica amb una baixada d'alumnes a l'educació infantil. Una tendència que any Els que creixen són els estudiants de Secundària i estudis Post obligatoris, sobretot els alumnes de Formació Professional.

Un punt en el que ha posat especial èmfasi és el nombre de persones que s'han inscrit a la Formació Professional, uns cicles formatius que encara no tenen tancada la preinscripció i que ja se situen en més de 7.500 persones. El delegat del Govern, Eudald Casadesús ha destacat aquest fet durant la roda de premsa de presentació del nou curs. I ha anunciat que la Generalitat acollirà alumnes del cicle de Secretariat en un futur, espera en el proper curs. I és que tant Polanco com Casadesús han remarcat que les empreses es tenen en compte a l'hora de programar nous cicles. Unes empreses que tenen unes necessitats de treballadors que provenen molts d'ells de la FP Dual.

És a dir l'alumne aquells cicles on l'alumne aprèn en un en torn laboral en un mínim de 33% del cicle i l'empresa té un conveni amb Ensenyament.


Més beques de menjador

El nombre de sol·licitud de beques menjador d'aquest nou curs 2016-2017 superarà les de l'anterior. Així de clar ha estat el director dels Serveis Territorials d'Ensenyament a Girona. En aquests moments ja s'ha assolit la xifra de les 10.500 i com que se'n poden demanar encara, "es preveuen superar les dades de l'any anterior".

Josep Polanco ha recordat que enguany hi ha hagut un canvi en el barem d'otorgació dels ajuts. Si fins al curs passat l'ajut es donava en funció de l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya, ara en canvi es fa amb el llindar de risc de pobresa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema