El servei ferroviari a les línies R11 i l'RG1 es va haver d'interrompre ahir durant més d'una hora entre Figueres i Portbou pel xoc d'un camió contra la catenària en un pas a nivell a la capital empordanesa.

La incidència s'ha produït poc abans de les set del matí quan la col·lisió va deixar aquest tram de la línia sense subministrament elèctric. A les 8.11 hores el servei havia quedat restablert, tot i que els retards es van anar acumulant a tota la xarxa ferroviària de la demarcació. La companyia Renfe havia gestionat el transport alternatiu per carretera entre Figueres i Portbou, però al final no es va arribar a activar ja que el servei es va restablir abans. Tot i així, la incidència va deixar retards que en la majoria dels casos van ser de 50 minuts, segons Renfe.

Mentrestant, els passatgers que esperaven els combois afectats a Girona per desplaçar-se cap a Barcelona se'ls va redirigir a l'AVE. Protecció Civil de la Generalitat, per la seva banda, va activar la prealerta del pla Ferrocat.

Aquesta no va ser l'única incidència d'ahir al matí a la xarxa de ferrocarril de Catalunya. Els trens de l'R2 sud van acumular retards de prop de 40 minuts a l'R2sud per l'atropellament d'una persona a l'entrada de l'estació de Sitges, segons va informar Renfe. La incidència es va produir quan passaven cinc minuts de dos quarts de vuit del matí i s'hi va implicar el tren amb sortida des de l'Estació de França i destinació Vilanova i la Geltrú. El servei entre Garraf i Vilanova i la Geltrú, a més, es va arribar a interrompre durant uns minuts fins que ha quedat restablert a les 7.50 hores. Mentrestant, els trens regionals van ser desviats per Vilafranca del Penedès. Un cop restablert la incidència, Renfe va anar recuperant les freqüències habituals de pas.

Altres incidències

La setmana passada un altre accident a la via ferroviària va obligar el 6 de setembre a interrompre la circulació de trens entre les estacions Granollers Centre i Cardedeu de les línies R-2 i R-11 de Rodalies, cosa que va originar retards de fins a 45 minuts.Segons va informar la companyia ferroviària Renfe, la circulació de trens entre les dues estacions es va interrompre a les 9.23 hores, a causa que una persona va caure a les vies des d'un pont que travessa el traçat ferroviari. Aquestes avaries arriben un dia després que el conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, anunciés que el Govern presentarà el contenciós administratiu contra Adif a l'Audiència Nacional en el termini màxim d'un mes.

En aquella ocasió, el conseller va insistir en la necessitat de fer un front comú i d'obtenir el màxim suport del món local per mostrar «una única veu a Madrid» i donar resposta a un problema «de tots els ciutadans». Rull va reiterar que la situació de la xarxa ferroviària no millorarà si no hi ha més inversió i una millor gestió per part d'Adif.