La Creu Roja a Girona iniciarà properament un nou taller de prevenció i suport psicosocial per a infants exposats a la violència de gènere. L'activitat s'adreça específicament a infants d'entre 7 i 12 anys i a les seves mares. El taller es portarà a terme a Girona del 27 de setembre al 17 de novembre, amb dues sessions setmanals.

El contingut del taller dirigit als infants serà educatiu-terapèutic amb l'objectiu d'oferir un context càlid, protegit i segur per «trencar el silenci» i aprendre a expressar i compartir sentiments, emocions i representacions sobre l'experiència que suposa créixer en contextos de violència. També es vol fomentar que els nens i nenes prenguin consciència de si mateixos i del seu entorn posant l'accent en les persones properes que els han donat afecte, confiança i protecció. Els grups són tancats amb la participació d'uns 12 infants.

La temàtica del taller adreçat a les mares serà psicoformatiu, i bàsicament es treballaran qu?estions com el trencament d'estereotips de gènere, l'autoestima, el reconeixement de valors i capacitats propis, l'assertivitat, les relacions socials o el concepte d'amor, entre d'altres. Es portarà a terme amb un grup tancat d'unes 10 dones.

La campanya «Violència, tolerància zero», adreçada a millorar la situació d'aquest col·lectiu, està subvencionada per la Fundació Bancària La Caixa, i compta amb la participació anual d'unes 30 dones.