La desfilada de les nou carrosses de les Festes del Tura del 2016 va estar acompanyada per una gernació posicionada a les voreres, els esgraons i les parets del parc que presideix la plaça Clarà. Les carrosses participants van ser Animadors de la Garrotxa (Drac), els Gínjols d'en Bas (Colors de pluja), Penya Carnavàlia de la Garrotxa (Embarcats!), Marxosos de Santa Pau (Anem de Safari), Marrinxos (La Marrinxada Shaun), Penya Blaugrana Almogàvers Garrotxins (Clàssics Garrotxins), Associació Cultural i Sardanista Flor de Fajol (A on hem arribat?), La Carnavalesca d'Olot i Castellfollit de la Roca (Star Wars) i Penya Carnavalesca els Titots (Flors que giren amb el sol gira-sol).

Les nou carrosses, dues més que l'any passat, van fer tres voltes a la plaça Clarà, amb el so de les cançons que van tenir més èxits a l'estiu i algunes melodies adaptades a les formes de la carrossa. Les primeres van ser d'exhibició de carruatges i de comparses i la tercera va ser la batalla de les flors. Les carrosses són destruïdes.

Tot un estiu de feina d'enganxar flors de colors en un magatzem va volar ahir pels carrers. Va volar acompanyat de multitud de bosses de paperets reartides per l'organització i va servir per crear una intensa emoció.

La gent quedava coberta de paperets. Alguns joves s'havien de treure la roba i espolsar-se, mentre d'altres continuaven immersos en el llançament de papers.

Al final, les carrosses van quedar despullades. Elefants, cotxes antics, embarcacions, naus espacials i altres van desaparèixer.