Santa Coloma de Farners va tornar a tremolar la nit de dissabte a diumenge a causa d'un nou terratrèmol de 2,6 graus de l'escala de Richter. L'epicentre, situat a uns quilòmetres al sud de Santa Coloma, com va informar l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC), no va prococar danys personals ni materials. El terratrèmol, que es va iniciar passats pocs minuts després de les tres de la matinada, va passar pràcticament desapercebut per als veïns de la població. i, en aquesta ocasió, la Policia Local no va rebre cap trucada. Segons l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, els sismes han de tenir una magnitud mínima de 2,4 graus per tal que siguin perceptibles.

L'alcalde de Santa Coloma, Joan Martí, va explicar ahir a Diari de Girona que molts veïns van "notar quelcom estrany però no ho van identificar amb un terratrèmol fins que es va fer públic".

Es tracta del segon terratrèmol que afecta i es deixa notar en aquesta zona en pocs dies. El passat diumenge 4 de setembre un altre sisme, de 3,6 graus, va afectar la mateixa àrea. En aquest cas, però, l'epicentre va ser a Riudarenes i la seva activitat es va notar en diferents punts, com Santa Coloma de Farners o Sils, on una casa va patir esquerdes. La seva magnitud va espantar els veïns, que en alguns casos van sortir de casa a causa del terratrèmol. El sisme del diumenge quatre de setembre va provocar que Protecció Civil activés la fase de prealerta del Pla Especial d'Emergències Sísmiques.

Alta activitat sísmica

La comarca de la Selva és la segona regió, només després dels Pirineus, amb més activitat sísmica de Catalunya, segons indiquen des de l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya.

De fet, la zona de la Selva va enregistrar un total de vuitanta-dos terratrèmols entre el vuit d'agost i el dos de setembre. I és que va ser durant el passat mes d'agost quan es van intensificar els terratrèmols a la Selva. És per aquest motiu, que l'Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya va començar a dur a terme un seguiment a la zona.