12 de setembre de 2016
12.09.2016

Ustec-Stes assegura que falten un miler de professors a Girona

El sindicat detecta una desena de casos de "discriminació" a embarassades o persones amb reducció de jornada a qui els directors no confirmen

12.09.2016 | 13:38
Una professora en el primer dia del nou curs

Ustec-Stes calcula que, per garantir la qualitat de l'ensenyament i cobrir les necessitats dels alumnes, cal crear "urgentment" 945 dotacions de professors a les comarques gironines. El portaveu del sindicat, Xavier Díez, ha assegurat que el "lleuger increment" que hi ha hagut aquest curs en el nombre de docents no és real perquè, analitzant l'evolució des del 2009, hi ha hagut un augment de l'11,4% d'alumnes però només han contractat un 0,8% més de mestres.

"L'increment de ràtios i de complexitat a les aules es tradueix en res a les comarques gironines" ha criticat Díez. El sindicat, a més, denuncia "arbitrarietat i discriminació" en la designació de professors. Segons Díez, han detectat una desena de casos en què els directors que poden triar "a dit bona part de la plantilla" han evitat confirmar mestres embarassades, amb reducció de jornada per cura de familiar o professors que discrepen de la línia pedagògica de l'escola.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema