La Federació d'associacions de pares i mares d'alumnes de Catalunya (Fapac) ha publicat una guia, FamilyEduNet, dirigida a totes les famílies europees. La finalitat d'aquest material és facilitar la participació de les mares i els pares en l'educació dels infants i els adolescents, tot ajudant-los a assolir l'èxit educatiu. La publicació està disponible en format digital i en diferents llengües de la UE.

La Guia de formació FamilyEduNet és un dels materials editats dintre del projecte europeu EU XarxaClau Famílies per l'èxit educatiu, impulsat per la Fapac amb altres socis europeus.

L'objectiu és posar a l'abast de les famílies eines, recursos i recomanacions per construir Plans Educatius d'Èxit; és a dir, identificar els reptes en els quals mares i pares poden millorar les seves competències i pràctiques quotidiones, amb la finalitat de promoure el desenvolupament personal i l'assoliment acadèmic dels nens.

En aquest sentit, es tenen en compte diverses formes de participació, que van des de la criança i la parentalitat positiva, fins a la comunicació, el voluntariat, l'aprenentage, la presa de decisions i la col·laboració amb la comunitat educativa.

La guia té format digital i està disponible a través d'internet des del juliol. De moment ja està ?publicada en català, castellà, francès, búlgar, romaní i portuguès, però progressivament s'anirà traduint a altres llengües per tal de facilitar-ne la consulta i l'accés a totes les famílies europees, independentment de la seva procedència.