El curs escolar va arrencar dilluns amb 120.583 alumnes i 8.361 docents en els centres de les comarques gironines, molts en barracons. Una situació, per a la Federació d'Associacions de Mares i Pares d'Alumnes de Catalunya (FapaC), que és «una prova més de les retallades» i que «no s'està invertint el suficient en educació», com va explicar ahir la presidenta de la Fapac a Girona, Gisela Vicenç, en el transcurs d'una entrevista a Ràdio Girona (Cadena SER).

A la demarcació hi ha 107 centres amb algun barracó. En total hi ha 314 mòduls prefabricats, dels quals 175 són en 28 centres que no tenen cap edifici construït. La resta són 79 centres que tenen edifici però, a més, tenen els mòduls. Així, una tercera part dels mòduls prefabricats de Catalunya es troben a comarques gironines.

Per a la Fapac, «és un índex altíssim» i «una prova més de les retallades» i que «no s'està invertint el suficient en educació». «Els diners que destina el govern a educació, segons la Lec (Llei d'Educació de Catalunya), hauria d'arribar al 6% del PIB» quan «és una mica més del 2%», va dir recordant que la resposta dels polítics sempre és «que no hi ha diners».

Per pressionar i aconseguir millores, la presidenta de la Fapac va anunciar la reactivació a les comarques gironines del MUCE (Moviment Unitari per a la Comunitat Educativa) i agrupa sindicats de mestres, plataformes per a la renovació pedagògica, pares i mares... Durant un temps, «havia estat adormit», va afegir Vicenç, però aquest mes «ens estem començant a reunir» i «és un fet que l'activem». De moment, va avançar que «un dels objectius és que s'edifiqui pel curs que ve un institut nou a la ciutat de Girona» perquè, va afegir, en aquesta localitat, com en d'altres, «és alarmant».