14 de setembre de 2016
14.09.2016

Multen 300 conductors per no fer cas de les restriccions d'aparcament als gorgs

Els Mossos i un agent cívic han imposat aquestes sancions s'han posat en només un mes i mig

08.02.2017 | 21:39

Els Mossos d'Esquadra i un agent cívic han posat 300 multes a conductors per aparcar el vehicle on no tocava a Les Planes d'Hostoles (Garrotxa) i no fer cas de la senyalització des de principis d'agost. L'Ajuntament va aprovar unes ordenances de civisme el juny passat per regular, entre altres coses, l'ús d'espais públics com els gorgs on hi ha una gran afluència de visitants i problemes de mobilitat per la presència de vehicles mal aparcats. Les sancions, que són de 50 euros si es paguen en un període de temps concret, s'han posat en només un mes i mig. L'alcalde del municipi, Eduard Llorà, lamenta que encara hi hagi visitants que no fan cas de la senyalització i no descarta emprendre noves mesures de cara l'estiu que ve. Els diners recollits amb les sancions es destinaran en actuacions de millora de l'entorn i la senyalització.

L'Ajuntament de Les Planes d'Hostoles (Garrotxa) està decidit a posar fi als problemes de mobilitat que hi ha en els accessos dels gorgs on cada any, i especialment durant l'època d'estiu, hi ha una gran afluència de visitants. Des d'aquest agost s'han començat a sancionar els vehicles mal aparcats que no fan cas de la senyalització. L'alcalde, Eduard Llorà, ha explicat a l'ACN que l'any passat ja es van posar senyals horitzontals i enguany se n'han posat també de verticals. "Ens sembla que durant un any el visitant ja ha pogut veure on es pot aparcar i on no", assenyala. Un agent cívic i els Mossos d'Esquadra han treballat de forma coordinada per multar els infractors. L'alcalde, a més, lamenta que encara hi ha persones que aparquin just a tocar dels gorgs en comptes de deixar el vehicle en les zones habilitades, un fet que complica la mobilitat i l'accés dels veïns que viuen a la zona. Un dels punts més conflictius és el gorg del Molí dels Murris.

L'Ajuntament preveu que l'agent cívic deixi de fer aquesta vigilància cap a finals de setembre, un cop hagi passat la festa major. No descarten, però, que pugui reprendre aquesta feina si en algun moment de l'any hi ha un repunt de visitants. De cara a l'estiu que ve estudiaran noves mesures per intentar combatre aquesta problemàtica. L'alcalde també ha subratllat que els veïns de la zona i alguns visitants ja han entès que només es pot accedir fins a aquests espais naturals a peu i explica que els establiments també avisen els turistes de la regulació dels accessos. Els diners recaptats per millorar l'entorn Les multes per aparcar on no toca són de 100 euros i es poden rebaixar a 50 euros si es paguen dins un termini concret. Això vol dir que durant aquest mes i mig s'han recaptat almenys 15.000 euros en cas que tots els sancionats paguin abans-. Aquests diners aniran destinats a actuacions de millora de l'entorn, manteniment i senyalització. "Les sancions són només una eina per intentar que es pugui circular bé i evitar la saturació de vehicles; no volem posar multes sinó solucionar el problema de mobilitat", subratlla l'alcalde.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Més informació