ERC ha impulsat una moció, juntament amb els sindicats UGT i CCOO, per demanar una administració socialment responsable. El partit republicà presentarà el text a la Diputació de Girona, als consells comarcals gironins i als diferents consistoris de la demarcació on disposa de representació, amb l'objectiu de reclamar la protecció dels treballadors i de les empreses locals. En concret, la moció insta a les institucions a treballar en «el manteniment de la cohesió social i el repartiment equitatiu dels recursos públics», per garantir «una vida digna» als habitants. També fa propostes per donar suport als col·lectius més vulnerables i a les empreses gironines.

Com a exemples, el text aposta per potenciar les clàusules tant socials com ambientals en la contractació pública, regular les taxes per potenciar les exempcions a les persones o a les famílies més desafavorides i potenciar el desenvolupament de les empreses del territori. El president de la federació d'ERC a la demarcació de Girona, David Mascort, va remarcar que la moció pretén donar eines a les institucions per «intentar fer una vida més fàcil» als habitants dels municipis gironins, «sobretot davant les situacions complicades».

El secretari general de la UGT a les comarques gironines, Xavier Casas, va valorar ahir -en la roda de premsa de presentació del text- que els plens que no avalin aquesta moció «hauran de donar moltes explicacions». També el secretari general de CCOO a la demarcació de Girona, Bartomeu Compte, va considerar que des de les administracions «han de donar exemple» fent que «cap euro públic sigui per les empreses que ometen la legalitat». Una altra de les propostes de la moció és demanar a la Diputació que elabori una guia de bones pràctiques per distribuir als municipis gironins.