17 de setembre de 2016
17.09.2016

Tres lladres roben en una empresa de Sant Feliu de Pallerols fent un «butron»

Els homes van inhibir les alarmes i, després d'escorcollar el local, es van emportar diners i les càmeres de seguretat

09.02.2017 | 05:15
Tres lladres roben en una empresa de Sant Feliu de Pallerols fent un «butron»

SUCCESSOS. Una empresa de Sant Feliu de Pallerols ha patit un nou robatori amb el sistema del «butron». Tres homes van fer un forat en una de les parets de la nau i, després d'inspeccionar els despatxos, es van endur diners i les càmeres de seguretat. Dos d'ells van entrar a l'empresa i un tercer es va quedar a fora vigilant. Els lladres van inutilitzar els sistemes de seguretat i no es va poder donar l'alarma fins l'endemà.

Un grup de lladres ha tornat a utilitzar la tècnica del butron per robar en una empresa de Sant Feliu de Pallerols. Tres homes, dos d'ells encaputxats, van entrar dimecres a la nit al centre administratiu de l'empresa, situat en una casa disseminada a la perifèria del municipi garrotxí i es van endur diners, tot i que no n'ha transcendit la quantitat.

El robatori es va produir a un quart de 10 de la nit, quan els responsables de la societat feia poca estona que havien marxat. Malgrat que el local disposava d'un sistema d'alarmes per sensors i càmeres de seguretat, els lladres van poder entrar-hi sense cap problema i moure's per les dependències sense ser detectats.

Els homes anaven proveïts d'inhibidors d'alarmes i van inutilitzar el sistema de seguretat, de manera que no es va poder enviar senyal ni als Mossos d'Esquadra ni als propietaris. A més, quan van acabar la feina, van desmuntar les càmeres i se les van endur. Això no obstant, les càmeres havien enviat les imatges a un núvol informàtic i el propietari les va rebre al mòbil, però com que no havia rebut senyal se'n va adonar quan va obrir l'aparell a les 9 del matí del dijous dia 15.

Les imatges enregistrades

Segons es pot observar a les imatges captades per les càmeres, els lladres van apropar-se a la casa amb cotxe. Quan van ser-hi, van apagar els llums del vehicle i es van començar a moure amb llanternes. Primer es van apropar a la porta d'entrada principal, però van desistir d'entrar-hi en veure les alarmes. Aleshores van optar pel mètode del butron i van començar a fer un forat a la paret. Durant uns 10 minuts -segons l'enregistrament- van donar cops de mall a la paret. També es pot sentir el soroll d'un motor que s'especula que podria ser un generador d'electricitat.

A l'interior de l'edifici hi van entrar dos individus d'aspecte atlètic i tapats amb caputxa. El propietari creu que un tercer es va quedar a fora a vigilar. Els lladres que van entrar a l'empresa, proveïts de llanternes, van obrir armaris i obrir calaixos, com es pot observar a les imatges reproduïdes en aquesta pàgina.

A la gravació se sent com parlen entre ells en una llengua de l'est i s'observa com parlen amb un aparell ràdiotransmissor, suposadament amb l'home que vigilava a l'exterior. Els lladres es van moure de la manera que van voler per la seu de l'empresa, durant més o menys una hora.

Els últims casos

El mètode del butron és molt utilitzat darrerament a les comarques de Girona. Precisament el 7 de juliol passat els Mossos d'Esquadra van detenir cinc homes de nacionalitat romanesa com a presumptes autors de setze robatoris utilitzant aquest mètode per entrar a l'interior de les empreses o els habitatges. En aquest cas, la majoria de robatoris era en establiments de venda de tabac de les comarques de Girona i en els domicilis dels detinguts també van localitzar inhibidors de freqüència d'alarmes.

Gràcies a l'anàlisi i als indicis recollits, els investigadors van identificar un grup d'origen romanès especialitzat en aquesta tipologia delictiva i que a més també efectuava robatoris amb força a empreses i a bars. Amb les investigacions realitzades, els policies van determinar que el grup feia vigilàncies prèvies dels objectius per estudiar les mesures de seguretat.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades

Enllaços recomanats: Premis cinema