19 de setembre de 2016
19.09.2016

El director del Vedruna diu que l'agència de viatges no els va avisar

Un grup d'estudiants d'aquest centre de Palamós no va poder marxar de viatge de final de curs perquè els faltava el segell de Mossos

19.09.2016 | 07:28

La direcció de l'escola Vedruna de Palamós, els estudiants de la qual no van poder marxar de viatge a Itàlia per falta d'un paper, assegura que l'agència de viatges que van contractar no els va adverir. Mario Mercader, director del centre, assegura que en cap moment l'agència els va dir que necessitaven aquesta documentació. Els estudiants tenien previst començar divendres un creuer pel Mediterrani aturant-se en diverses ciutats acadèmiques com Nàpols, Roma o Florència. Per la seva banda l'agència diu que podran fer el viatge al llarg del curs.

Un grup d'uns 50 joves estudiants de Batxillerat de l'institut Vedruna de Palamós es va quedar sense viatge de final de curs a Itàlia, perquè el capità del vaixell que els havia de portar no els va permetre embarcar. El motiu és que els joves no tenien el permís dels pares segellat pels Mossos d'Esquadra. Quan els responsables de l'escola, alertats pels tres professors que acompanyaven els estudiants, van saber el que passava van intentar fer les gestions pertinents per poder parlar amb els pares i aconseguir els permisos necessaris. Malgrat aconseguir la documentació que els exigien, tot plegat va ser infructuós perquè el capità es va mostrar inflexible i demanava que el permís estigués segellat pels Mossos i, com que no va ser possible abans de la sortida del vaixell els joves es van quedar sense embarcar.

La normativa que es preveu en aquests casos és clara. La documentació que exigia el capità del vaixell era la correcta, un document amb autorització per part dels pares, amb segell dels Mossos d'Esquadra. Mercader però, assegura que aquest tipus de viatge és molt habitual i que l'han fet en multitud d'ocasions sense cap problema. "Les conseqüències de no deixar pujar els nanos són molt més grans que no pas haver-los deixat embarcar" diu Mercader.

Un cop es va confirmar que el grup de joves no podien fer el seu viatge de final de curs, la direcció de l'institut Vedruna va convocar una reunió d'urgència amb els pares i on també va assistir la companyia de viatges, que va assegurar que els joves podran fer el viatge al llarg del curs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema