L'hospital Josep Trueta de Girona recuperarà sis residents en la pròxima convocatòria del MIR, l'any que ve. Segons va publicar el BOE, el Trueta podrà tornar a oferir sis places per a metges residents de les especialitats de Nefrologia, Neurocirurgia, Cirurgia Toràcica, Farmàcia Hospitalària i Hematologia, a més de recuperar un resident d'Anestèsia i Reanimació en una plaça que també s'havia perdut. Tot i la recuperació de sis places respecte a la convocatòria passada, però, se n'han perdut dues més: Medicina Interna, que actualment té vuit residents i l'any que ve només podrà incorporar un MIR de primer any i no dos, i Anàlisis Clíniques, que es quedarà sense resident de primer any.

Actualment, l'hospital té acreditades 33 places de metge de 23 especialitats diferents per impartir docència després del grau universitari, a més de quatre de llevadora i una d'infermeria pediàtrica. De les 33 places de medicina, per al curs 2017 se n'han tret a oferta 30. Els serveis de Farmàcia, Hematologia, Nefrologia i Neurocirurgia del Trueta tenen actualment un total de deu residents en formació, cap d'ells R1. Cirurgia Toràcica es va acreditar per impartir docència el 2004, però des de 2008 no oferia places, així que l'any que ve podria tornar a formar residents.

A dia d'avui, 115 metges residents s'estan formant al Trueta, que també imparteix docència a vuit infermeres, sis de ginecologia i obstetrícia i dues de pediatria.

Pel que fa a l'especialitat de medicina familiar i comunitària, no hi ha hagut canvis entre aquesta convocatòria i la vinent. Els centres d'atenció primària de l'ICS a Girona tenen 23 places acreditades i n'ofereixen una vintena més (igual que en la darrera convocatòria), a més de quatre d'infermeria familiar i comunitària.