La Diputació de Girona no té ni pot aconseguir les actes de les reunions de la Fundació de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà (OCE). El diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, va explicar ahir -en el ple ordinari del mes de setembre- que la seva formació havia demanat a la corporació consultar aquestes actes. Salellas es va mostrar sorprès perquè la Diputació, membre del Patronat de la Fundació de l'OCE, havia respost que «no té» les actes de les reunions «ni hi pot accedir».

El president de la Diputació, Pere Vila, va donar la raó al diputat de la CUP en «el plantejament ampli que no hi ha hagut control» en el funcionament de l'OCE. Tot i això, Vila va afegir: «He assumit culpes que no em pertocaven», ja que va remarcar que des que és el president de la corporació -des de l'1 de juliol del 2015- el Patronat de la Fundació de l'OCE no s'ha reunit perquè l'entitat està en concurs de creditors. «La sorpresa que té vostè també la vaig tenir jo», va assegurar Vila. «Diu molt poc de nosaltres», va admetre.

Aquestes valoracions es van fer en un punt del ple d'ahir en el qual es votava l'adhesió de la corporació a la Fundació Acció Social Infància (FASI). La CUP va ser l'únic grup que va votar en contra de l'adhesió i Salellas ho va justificar davant la mala gestió que s'ha produït en la Fundació de l'OCE. El vicepresident de Promoció Econòmica de la Diputació, Miquel Noguer, va lamentar el vot en contra de la CUP i va voler diferenciar l'adhesió a la Fundació FASI -dedicada a l'atenció d'infants, joves i altres persones amb risc d'exclusió social- del cas de l'OCE.