21 de setembre de 2016
21.09.2016

Interior suprimirà les unitats de Trànsit d'Olot i de Sant Feliu de Guíxols

Els sindicats de Mossos USPAC i SME ho qualifiquen de «retallada encoberta» i denuncien manca d´efectius

22.09.2016 | 00:36
Mossos d´Esquadra en una carretera gironina en una imatge d´arxiu

El nou pla estratègic de futur per Trànsit redueix els 22 sectors de trànsit actuals a 16. Els sectors que se suprimiran són Olot, Sant Feliu de Guíxols, Mataró, Igualada, Montblanc i Mora. La informacíó la va donar en un comunicat el Sindicat de Mossos d´Esquadra (SME). A Girona, hi ha 4 sectors deTrànsit: Girona, Figueres, Olot i Sant Feliu de Guíxols. La idea té un termini de 10 anys i encara no està aprovada.
Amb aquesta mesura, l´altre sindicat, el Sindicat Independent de Mossos (Uspac) considera que es perdrà la prevenció que fins ara es feia al territori. A més, USPAC no es refia de la promesa verbal de no desplaçar els actuals agents, ja que fa quatre anys es va eliminar la unitat de Ponts (Noguera) i es van enviar a Tàrrega els mossos que hi treballaven. USPAC ha lamentat la mesura, que atribueixen a la manca d'efectius, i ha demanat a les autoritats locals que se´n queixin al Departament d´Interior i al Parlament.
El conseller d'Interior, Jordi Jané, ha dit que respecta les decisions operatives dels comandaments del cos i que hi confia plenament.
Segons el comunicat del Sindicat SME, en un principi no hi hauran canvis de destinació d´agents que continuaran amb la mateixa destinació de trànsit. Fins i tot, quan només quedin tres o quatre efectius en la destinació a suprimir. Segons el Sindicat, no sortiran places pels sectors suprimits en els propers concursos de trànsit.
Segons ha explicat el portaveu del Sindicat de Mossos d´Esquadra (SME), Antoni Castejón, la percepció al cos és que es tracta d´una retallada encoberta. Ha recordat que fa entre 4 i 5 anys de la darrera promoció d´agents i que hi ha una mancança d´efectius a tot Catalunya.
A la pràctica i a la llarga ha posat d´exemple: si no hi ha efectius de trànsit a Olot, sortiran des de Figueres o des de Vic. Ha exposat que des d´Olot com passa ara, no hi podran anar.
Ha explicat que la diferència entre els efectius de trànsit i els de seguretat ciutadana és que ambdós tenen una formació específica. Ha enumerat que els agents de trànsit compten amb una formació i una experiència en l´assistència de ferits per accident. Ha posat d´exemple que poden detectar l´estat d´un ferit per la manera de parlar. També ha enumerat que poden detectar un vehicle sospitós de no haver passat la ITV o no disposar d´assegurança amb una visualització i que poden observar una alcoholèmia abans de fer la prova amb l´alcoholímetre.
Aquests valors afegits dels Mossos de Trànsit són els que marquen la principal disconformitat de la reestructuració dictada per la Direcció General de Policia.
El Sindicat (SEM) -segons Castejón- està en contra de la possibilitat que les primeres assistències les facin les patrulles de seguretat ciutadana. Aquesta circumstància - segons ell- és vista pel sindicat com la demostració d´una retallada encoberta.

Sectors diferents
Castejón ha indicat que cada sector té unes característiques diferents. Per exemple, la Garrotxa té en l´A-26 una línia de radars de control de velocitat que detecten molts excessos.
Per la seva banda –segons ell–, la zona de Sant Feliu de Guixols té en la carretera de Tossa una zona de molta perillositat. Amb això indica que cada sector té unes característqiues pròpies.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook