Pere Vila va presentar ahir la seva candidatura per liderar el Partit Demòcrata Català (PDC) a la demarcació de Girona. De fet, ahir finalitzava el termini per poder presentar les llistes per escollir les direccions territorials -de federació i comarcals- de la nova formació. Vila va registrar la seva candidatura, en la qual farà tàndem amb la diputada al Parlament i regidora a l'Ajuntament de Maçanet de la Selva, Natàlia Figueras. Així mateix, formen part de la llista de Vila i Figueras l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, de Figueres, Marta Felip, i de Roses, Montse Mindan.

La resta de persones que integren la candidatura són la diputada al Parlament i exalcaldessa de Vilademuls, Dolors Rovirola, el president del Consell Comarcal del Pla de l'Estany i alcalde de Palol de Revardit, Jordi Xargay, el diputat al Parlament i alcalde de Ripoll, Jordi Munell, el regidor de Castell-Plata d'Aro Pep Solé i el regidor d'Olot Josep Berga. També en formen part Marta Cullell i Júlia Calders -que estaven a la llista de CiU de Girona a les eleccions municipals de l'any passat-, així com Albert Robert (que va ser president de la mesa de la comissió encarregada d'escollir el nom del PDC).

A falta de la confirmació oficial per part del partit, aquesta és l'única candidatura que s'ha presentat per liderar el PDC a la demarcació de Girona, després que Jaume Busquets -que havia manifestat la intenció de presentar la seva llista- anunciés que no disputaria a Vila la direcció de federació. Els associats del PDC podran escollir les presidències de federació i els caps comarcals en les votacions que es faran a finals d'aquest mes; en concret, el divendres 30 de setembre i el dissabte 1 d'octubre.

«Em presento amb un equip de futur que recull el mandat del congrés fundacional del partit», va valorar Vila, que fins ara havia estat al capdavant de la federació de Convergència a la demarcació de Girona (des del 2012, quan va ser escollit). «El primer pas serà donar forma al PDC a les nostres comarques», va avançar.