Els Mossos d'Esquadra van detenir ahir in fraganti tres presumptes lladres, als quals s'atribueixen nou robatoris amb força en empreses, quan acabaven de fer un butron per accedir a una immobiliària del barri barceloní de Sarrià-Sant Gervasi. Els arrestats també estarien relacionats amb un robatori comès a les comarques de Girona, en concret al municipi de Platja d'Aro.

Segons va informar la policia catalana, els tres detinguts, de nacionalitat espanyola i de 26 a 35 anys, estan suposadament relacionats amb nou robatoris que s'han perpetrat al llarg dels últims mesos en immobiliàries de Barcelona, Sitges (Garraf) i Platja d'Aro (Baix Empordà), en què rebentaven la caixa forta amb l'ajuda de bufadors i llances tèrmiques.

Mesos de vigilància

Els suposats lladres van ser sorpresos la matinada de dimecres a dijous per la policia autonòmica, que els seguia els passos des de feia dies, quan es disposaven a entrar en l'empresa immobiliària a través d'un butron de 50 per 40 centímetres.

Segons la investigació dels Mossos d'Esquadra, que s'ha allargat durant mesos, els suposats lladres acostumaven a entrar a robar a les empreses durant els caps de setmana o en vigílies de festius. Per fer-ho, d'acord amb la investigació, utilitzaven inhibidors de freqüència per inutilitzar les alarmes dels establiments.

Abans de perpetrar els robatoris, un dels acusats intentava accedir a l'establiment que volien assaltar i per aconseguir-ho es feia passar per un empleat del gas que anava a fer una revisió tècnica. D'aquesta manera, el delinqüent comprovava de primera mà si l'empresa podia ser un objectiu per a la banda.

Els Mossos d'Esquadra mantenen oberta la investigació per tal de descobrir si les tres persones detingudes, que ahir estaven a punt de passar a disposició judicial, poden estar relacionats amb altres robatoris.