1 Els pirates desembarquen a les Illes Medes

L'Estartit celebra fins diumenge una nova edició de la Fira de Pirates i Corsaris de les Illes Medes, que recorda com des del segle XVI alguns dels pirates més famosos que sovintejaven les costes gironines van trobar en les Illes Medes un refugi perfecte. Per rememorar les llegendes d'aquella època, la fira proposta activitats diverses com espectacles d'animació, cercaviles, recreacions, visites guiades o un mercat artesà.

2 Un Mar de Birres artesanes a Palamós

El cada vegada més nombrós amant de la cervesa artesana té aquest dissabte una nova cita a Palamós. La primera edició del Mar de Birres convertirà l'esplanada del port en un mercat de cerveses artesanes, amb algunes de les millors varietats elaborades a Catalunya. També hi haurà activitats paral·leles, com una variada oferta gastronòmica amb food trucks, dos concerts de música o una ballada de lindy hop. La fira arrencarà a les 12 del migdia i s'allargarà fins la matinada.

3 Fira de Sant Miquel a Hostalric

Entre dissabte i dilluns, Hostalric acull la 26a edició de la Fira de Sant Miquel. Tallers, concerts, concursos, una botifarrada popular, la cercavila de majorettes masculins, una trobada de puntaires, jocs tradicionals, activitats infantils, sardanes o la recreació històrica Hostalric, Baluard Austriacista, a càrrec dels Miquelets - Regiment de Sant Narcís, són algunes de les propostes destacades del programa de la fira.

4 La Festa del Pedal de Girona

Organitzada pel GeiEG, la festa del Pedal arriba enguany a la seva 54 edició, amb l'objectiu de fomentar l'ús de bicicletes, fent salut i contribuint a lluitar contra la contaminació. Aquest diumenge, a les 9 del matí, es donarà el tret de sortida a una pedalada que transcorrerà sobretot per les Vies Verdes, passant per Quart, Llambilles i Cassà de la Selva, sortint de la Plaça Catalunya de Girona i arribant al complex esportiu de Palau Sacosta, on se servirà la tradicional arrossada popular.

5 Fira de Santa Tecla a Cassà

Tradició i modernitat són els principals motors de la Fira de Santa Tecla que tindrà lloc a Cassà de la Selva fins diumenge. Enguany hi haurà una quarantena de parades a la fira d'artesania i comercial entre la plaça de la Coma i el carrer Barraquetes, a més d'una fira d'intercanvi de plaques de cava i fira del col·leccionisme, que se celebraran dissabte al matí. En l'apartat gastronòmic, els restaurants del municipi s'han sumat a la fira oferint menús especials.

6 El Petit de Cal Eril a Sant Miquel de Cruïlles

El Petit de Cal Eril, que va participar en la primera edició del festival El Gat Bornaix, torna dissabte a Sant Miquel de Cruïlles, per oferir un recital molt especial, fora de les dates habituals del festival. Joan Pons visita aquest indret màgic per presentar "La força", un disc marcat per una temàtica mística i enigmàtica que connectarà fàcilment amb un escenari situat sota els xiprers del vell cementiri de l'església. El concert arrencarà a les 8 del vespre.

7 Les 50 havaneres a Calella, a Girona

L'Auditori de Girona acull dissabte, a les 9 de la nit a la Sala Montsalvatge, una edició extraordinària de la Cantada d'Havaneres de Calella de Palafrugell. Un recital especial que servirà per commemorar els 50 anys d'aquesta cita històrica, amb la participació dels grups Peix Fregit, Terra Endins i Els Cremats, a més de la cantant Neus Mar. Des de l'organització es recomana portar mocador per tal de poder corejar cançons tan emblemàtiques com "La Bella Lola", en un repertori que també inclourà altres clàssics com "La Gavina" o "El meu avi".

8 Festes Majors, de Santa Coloma a Sils

Besalú, Canet d'Adri, Palol de Revardit, Sant Julià de Ramis, Santa Coloma de Farners, Sils o Vilanna són alguns dels municipis que celebren aquest cap de setmana la seva festa major. Activitats infantils, ballades de sardanes, balls populars, concert de música per a totes les edats o cercaviles de gegants són alguns dels actes que conformen la programació d'aquestes festes, on la gresca i la xerinola inunden carrers i places.