L'Ajuntament d'Olot, abans de final d'any, preveu treure les pilones d'accés al carrer de Sant Rafel i les d'entrada al passeig Bisbe Guillamet, a l'altura del Casal Marià. Segons ha informat, Josep Gelis (regidor de Manteniment i Gestió de la Via Pública), en comptes de pilones hi posaran un sistema de càmeres que anirà connectat a una pantalla i un llum semàforic.

Quan un vehicle s'acosti, la càmara llegirà la matrícula i la transmetrà a la pantalla, la qual informarà de si pot passar o no. La informació de la càmara estarà reforçada per un semàfor que es posarà verd o vermell, segons el que digui la pantalla.

En nou sistema significa l'eliminació d'obstacles físics i el conseqüent perill que els vianants hi topin. En els moments inicials, l'alçada de les pilones havien sorprès alguns vianants que hi havien topat.

Gelis ha avançat que si el sistema nou funciona bé l'aplicaran a les altres entrades de la ciutat que ara disposen de control d'accés amb pilones.

El control d'accés amb pantalles i llums forma part de les clàusules administratives per la contractació dels serveis de conservació i manteniment de les instal·lacions semafòriques i del control d'accessos del nucli antic.

A més del control per pantalles i càmeres, segons ha explicat Josep Gelis, l'Ajuntament preveu posar un sistema d'avisos acústics a les cruïlles amb semàfor, perquè els invidents puguin escoltar el senyal de pas o d'obstacle. El regidor ha valorat en positiu els control de velocitat amb sinemòmetre a les entrades de la ciutat. Gelis ha explicat que n'hi ha tres que s'ubiquen segons el criteri de la policia. En aquests moments, el més visible està situat a la carretera de Sant Joan de les Abadesses. Gelis ha valorat que quan veuen el cartell vermell els condutors pugen el peu del pedal i baixen la velocitat.