L'Ajuntament de Riudaura, en un dels seus darrers plens, va aprovar un reglament de subvencions de pública concurrència. Segons ha explicat l'alcalde, David Jané, el motiu de la normativa és ajudar les associacions, grups de persones o persones individuals que fan activitats per al poble i que en canvi no consten com a entitats legalment constituïdes i no porten comptabilitat.

Jané ha avançat que, un cop l'exposició pública hagi passat, farà una reunió veïnal per explicar l'obertura d'una convocatòria d'ajuts. Indica: "Són una manera de donar un cop de mà a tot el teixit associatiu que té Riudaura i que durant tot l'any fa activitats per dinamitzar el poble i per dur el nom de Riudaura més enllà del municipi".

De moment, explica que han creat una partida de 3.000 € per tal d'ajudar els activistes. Ha indicat que es tracta d'una iniciativa nova i que fins ara la gent que duia a terme activitats com ara bicicletades, berenades, trobades i petits concerts s'ho havien de finançar de la seva butxaca, amb subscripcions populars, rifes i d'altres.

Per exemple, enumera la gent que balla el Gambeto o algunes activitats de l'Associació de Mares i Pares que no entren en la comptabilitat de l'AMIPA. En aquest sentit, precisa que és un poble amb molta activitat social de tot tipus.